ERDOGAN NEĆE DA SE SASTANE SA POMPEOM: Američki državni sekretar stigao u Tursku, naišao na zatvorena vrata

Novosti online

17. 11. 2020. u 07:33

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan nije našao vremena da se sastane sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom koji je doputovao u posetu njegovoj zemlji, rekao je novinarima predstavnik Stejt departmenta.

ЕРДОГАН НЕЋЕ ДА СЕ САСТАНЕ СА ПОМПЕОМ: Амерички државни секретар стигао у Турску, наишао на затворена врата

Foto: EPA

- I državni sekretar i turski zvaničnici, uključujući ministra inostranih poslova (Mevluta) Čavušoglua i predsednika Erdogana, želeli su da do sastanka dođe. Na kraju ipak nije, jer se raspored predsednika Erdogana promenio i nije mogao da se uklopi u parametre koje smo postavili u osnovu posete državnog sekretara - rekao je diplomata na konferenciji za štampu u Istanbulu.

On je priznao postojanje nesuglasica na relaciji Vašington-Ankara, ali na pitanje šta je moglo uvrediti Erdogana, objasnio je da je sve stvar u rasporedu turskog lidera. Što se tiče nesuglasica između dve države, on je objasnio da se radi o različitim pogledima na situaciju u celom nizu regiona, uključujući istočni Mediteran, Libiju i Tursku.

Pompeo je doputovao u Istanbul, gde će se sastati sa Vaseljenskim patrijarhom Vartolomejom, ali nije planirana njegova poseta Ankari.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)