REKLI "NE" TRAMPU: Sudovi širom SAD odbacuju zahteve za obustavu brojanja glasova

Novosti online

05. 11. 2020. u 21:54

SUDOVI u američkim saveznim državama Mičigenu i Džordžiji odbacili su zahteve štaba predsednika SAD Donalda Trampa da se u tim saveznim državama zaustavi brojanje glasova na predsedničkim izborima održanim u utorak.

РЕКЛИ НЕ ТРАМПУ: Судови широм САД одбацују захтеве за обуставу бројања гласова

AP foto

Sutkinja suda u Mičigenu Sintija Stivens odluku je donela na saslušanju u četvrtak a pisanu presudu je najavila za petak.

- Nemam osnova da ocenim da postoje bitniji izgledi za uspeh pravnog zahteva - rekla je ona.

Predstavnici Trampovog štaba su rekli da su sudski postupak za obustavu brojenja glasova pokrenuli kako bi im se osigurao bolji uvid u obradu podataka.

Zahtev Trampovog štaba je poslužio samo kako bi se poslala poruka, ocenio je Bob Bauer, savetnik za kampanju demokratskog kandidata i bivšeg potpredsednika Džoa Bajdena.

- Nema drugi cilj osim da zbuni javnost u vezi toga što se događa i podupre njihove neutemeljene tvrdnje o nepravilnostima - rekao je Bauer novinarima. 

U Mičigenu, saveznoj državi koju je Tramp dobio na izborima 2016. godine, očekuje se Bajdenova pobeda. 

Na nacionalnom nivou se Bajden u četvrtak približio pobedi na veoma tesnim izborima čiji ishod zavisi od minimalnih razlika u nekoliko država.

U drugom sličnom neuspehu za Trampa u četvrtak je sudija u Džordžiji odbacio zahtev njegove kampanje u okrugu Četam da odvoji kasnije pristigle glasove i osigura da se ne izbroje.

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!