POČELI IZBORI U SAD: U dva mala mesta završeno glasanje - a ovo su rezultati

Tanjug

03. 11. 2020. u 10:54

BIVŠI potpredsednik i kandidat demokrata na predsedničkim izborima Džo Bajden osvojio je svih pet glasova za predsednika u Diksvil Noču, malom naselju u saveznoj državi Nju Hempšir uz američko-kanadsku granicu, koje je među prvima objavilo svoje rezultate na izborima.

ПОЧЕЛИ ИЗБОРИ У САД: У два мала места завршено гласање - а ово су резултати

Foto: EPA

Glasalo se nekoliko minuta nakon ponoći, i to je prvo mesto u kojem su objavljeni rezultati glasača, brojani na dan izbora, prenosi CNN.

Po tradiciji, svi glasači su se okupili u sobi za glasanje u odmaralištu Balsams kako bi tajno glasali nakon otvaranja birališta malo posle ponoći.

Kako se navodi, glasanje u ovom mestu je omiljeno za novinare i posmatrače željne bilo kakvih nagoveštaja kakav će tok glasanja biti.

Međutim, glasanje u ovom mestu nije uvek predvidivo, jer je, primera radi, 2016. godine sve glasove osvojila tadašnja kandidatkinja Hilari Klinton.

Birališta je posle ponoći otvorio i susedni Milsfild, ali u njemu je Tramp osvojio vise glasova od Bajdena, odnosno osvojio je 16, dok je Bajden osvojio pet glasova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove