ALIJEV PRETI TURSKIM LOVCIMA: Umoran sam od odgovaranja - u slučaju strane agresije podižemo F-16, ići ćemo do kraja!

Novosti onlajn

26. 10. 2020. u 13:37

АЛИЈЕВ ПРЕТИ ТУРСКИМ ЛОВЦИМА: Уморан сам од одговарања - у случају стране агресије подижемо Ф-16, ићи ћемо до краја!

Foto: Printskrin

BAKU će upotrebiti turske lovce F-16 u slučaju strane agresije na Azerbejdžan, izjavio je azerbejdžanski predsednik Ilham Alijev.

On je dodao da ga u svakom intervjuu novinari pitaju odakle Azerbejdžanu turski F-16.

- Umoran sam od odgovaranja. Imate satelite, kao da ne znate šta radimo? Otvorite i pogledajte da li su sada F-16 u vazduhu ili na zemlji. Svi znaju da su na zemlji i da su došli ovamo na vojne vežbe, ali su sa početkom rata ostali ovde - objasnio je Alijev.

Prema njegovim rečima, lovci su pomoć Turske.

- Ako se na nas izvrši strana agresija, videće ove F-16 - naglasio je Alijev.

On je dodao da će što se tiče pitanja Karabaha, Baku ići do kraja.

- Naš stav ostaje nepromenjen. Mi branimo pravdu... Ići ćemo do kraja po ovom pitanju - zaključio je Alijev u obraćanju narodu.

Podsetimo, Jerevan insistira da je njegov Su-25 oborio F-16 vazdušnih snaga Turske krajem septembra. Azerbejdžan je objavio svoju verziju kako su srušeni lovci Su-25.

Prema Bakuu, dva Su-25 su se srušila, jer su udarili u planinu. Na fotografijama koje su objavljene se mogu videti turski avioni F-16 u Azerbejdžanu, ali to ne dokazuje da je jedan od ovih aviona oborio Su-25 jermenskog ratnog vazduhoplovstva.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)