AMERIKA IMA „PROBLEM“: U Rusiji nemamo više čemu da uvodimo sankcije

Novosti online

16. 10. 2020. u 17:15

АМЕРИКА ИМА „ПРОБЛЕМ“: У Русији немамо више чему да уводимо санкције

Foto: Tanjug AP

AMERICI postaje sve teže da nalazi objekte za uvođenje sankcija u Rusiji zbog ograničenja velikih razmera koja su već uvedena, rekao je savetnik za nacionalnu bezbednosti Bele kuće Robert O'Brajan.

„Problem sa Rusima je u tome što tamo praktično ne postoji više ništa protiv čega bi se mogle uvesti sankcije“, istakao je O'Brajan.

Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije je izjavio da su za vreme mandata aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa protiv Rusije uvedene najraznovrsnije sankcije i ograničenja – “46 puta su uvedene nove sankcije ili su proširene postojeće“.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Sjedinjene Američke Države pate od „zavisnosti od sankcija“ koju svet ne odobrava.

Poslednjih godina SAD su uvele sankcije protiv Rusije u mnogim pravcima, između ostalog, za pripajanje Krima Rusiji, izgradnju Krimskog mosta, sukob u Ukrajini, kao i za navodno mešanje Rusije u američke izbore. Grupa američkih senatora je 24. septembra predstavila nacrt zakona o antiruskim sankcijama zbog Alekseja Navaljnog. Predviđa uvođenje ograničenja protiv zvaničnika koji su, prema mišljenju autora dokumenta, „umešani u otvoreno kršenje međunarodnog prava“, uključujući i „trovanje“ Navaljnog.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

vladimir

21.10.2020. 23:06

Davno sam napisao - uvodite SEBI sankcije, ne Rusiji i nisam bio shvaćen! Zato vas molim da nastavite sa "sankcijama", da bi vaš PORAZ bio ubedljiviji!