PANDEMIJA U AUSTRIJI: Više od 1.000 đaka zaraženo koronom, broj hospitalizovanih u Beču veći nego na vrhuncu epidemije

Tanjug

29. 09. 2020. u 10:52

U AUSTRIJI trenutno ima 1.125 aktivno obolelih đaka i nastavnika od korona virusa.

ПАНДЕМИЈА У АУСТРИЈИ: Више од 1.000 ђака заражено короном, број хоспитализованих у Бечу већи него на врхунцу епидемије

Foto: EPA

U Francuskoj jedna trećina korona virus zaraza se dovodi u vezu sa školama i univerzitetima, a u Austriji, gde univerziteti tek otvaraju svoja vrata od 1.oktobra, škole čine svega oko 10 odsto žarišta.

Većina stanovnika Austrije se i dalje zarazuje van obrazovnih ustanova.

Međutim raste broj slučajeva zaraze u školama pa je Krizni štab odlučio da detaljno analizira koja starosna grupa je najviše pogođena.

Samo u Beču već ima oko 600 zaraženih đaka.

S tim u vezi je odlučeno da se sprovode testiranja dece koja su bila u kontaktu sa zaraženima, a da rezultati stignu u roku od 24 sata, kako bi se izbeglo da deca provode dugo vreme u karantinu, a i "odstranili" iz razreda ona deca koja su obolela.

BROJ HOSPITALIZOVANIH U BEČU VEĆI NEGO NA VRHUNCU EPIDEMIJE

Broj hospitalizovanih kovid pacijenata u Beču je trenutno veći nego što je bio na vrhuncu epidemije u Austriji 31.marta. Trenutno je 225 kovid pacijenata hospitalizovano u Beču, a poređenja radi krajem marta bilo ih je 213.

Od tog broja 177 je smešteno na "normalno" kovid odeljenje, a 48 na intenzivnoj nezi.

Inače broj hospitalizovanih u Austriji bio je 469, od kojih 88 na intenzivnoj nezi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMAČKA NEZADOVOLJNA: Berbok - Ne možemo da prihvatimo da Kina uspostavlja bliže odnose sa Rusijom