ISPOVEST KADETA KOJI JE PREŽIVEO PAD "ANTONOVA": Sve je bilo kao u igrici, gasio je kolegu koji se zapalio (FOTO)

Novosti online

26. 09. 2020. u 15:29

KADET Vjačeslav Zoločevski, koji je preživeo pad aviona An-26 u blizini Čugujeva, u Ukrajini, nije iskočio iz aviona kako je ranije izveštavano, izjavio je šef Harkovske regionalne administracije Aleksej Kučer.

ИСПОВЕСТ КАДЕТА КОЈИ ЈЕ ПРЕЖИВЕО ПАД АНТОНОВА: Све је било као у игрици, гасио је колегу који се запалио (ФОТО)

Foto: Facebook

Kučer je posetio Zoločevskog u bolnici i razgovarao s njim.

- Nismo ga opterećivali pitanjima, samo smo pitali kako možemo da pomognemo. Rekao je da se sve dogodilo kao u računarskoj igri... Ne seća se svega, u jednom trenutku je izgubio svest. Nakon što se osvestio, napustio je olupinu aviona i počeo da gasi plamen na svom kolegi. Preživeo je dok je bio u avionu - prenela je RIA Novosti reči Kučera.

Vojno-transportni avion An-26 srušio se u blizini grada Čugujev u Harkovskoj oblasti preksinoć tokom trenažnog leta. U avionu je bilo 27 ljudi: sedam članova posade i 20 kadeta.

Dvadeset pet ljudi je poginulo na licu mesta, dok su dva kadeta uspela da izađu iz aviona, ali je jedan od njih kasnije preminuo u bolnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba