LEKARI OPITMISTIČNI: Berluskoni podvrgnut terapiji lekom "remdezivir"

Milica OSTOJIĆ, Rim - specijalno za "Novosti"

06. 09. 2020. u 13:36

POSLEDNjI izveštaj iz milanske bolnice San Rafaele, gde je smešten Silvio Berluskoni, jeste da je lider "Forca Italije" podvrgnut lečenju sa antiviralnim lekom pod nazivom "remdezivir".

ЛЕКАРИ ОПИТМИСТИЧНИ: Берлускони подвргнут терапији леком ремдезивир

Foto: AP

U pitanju je lek koji je već duže vreme autorizovan od strane "Aifa" (Italijanske agencije za lekove) u tretiranju za suzbijanje Kovida.

- Reč je o veoma delikatnoj fazi Silvija Berluskonija i on reaguje na optimalan način na lek - objašnjava njegov lekar primarijus Alberto Zangrilo, da je "razvoj stanja regularan" i izražava "obazriv optimizam".

Berluskoni nema temperaturu, u sobi je tv ugašen, jer pravila su stroga i nema izuzetaka ni za njega kao pacijenta. Jutros je komunicirao, a njegov ručak, koji je rigidno kontrolisan od strane lekara koji sarađuju sa profesorom Zangrilo, je stigao iz vile Arkore (Monca).

"Ne vidim čas kada ću moći da zagrlim ponovo svu moju decu", to je rečenica koju Berluskoni izgovara mnogo puta dnevno, sa njima se čuje redovno, juče više puta kao i sa svojim unucima.

Pridevi koje koristi njegov lekar su konstanti "stabilno, regularno, očekivano, razložno", zapisano i na lekarskim izveštajima.

Pored Berluskonija umesto glasa sa tv ispisano je veoma mnogo stranica sa imenima osoba koje telefoniraju da pitaju kako se oseća i da mu požele brzi oporavak.

U milansku bolnicu San Rafaele Berluskoni je smešten u četvrtak uveče zbog "lagane upale oba plućna krila" koja je posledica korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!