PROBNO TESTIRANJE: Aviokompanije Britanije i SAD traže testiranje na letovima

Tanjug

03. 09. 2020. u 23:28

VELIKE aviokompanije žele da američka i britanska vlada pokrenu probno testiranje na korona virus na letovima između Londona i Njujorka, kako bi se otvorio put za ponovno uspostavljanje još međunarodnih putovanja.

ПРОБНО ТЕСТИРАЊЕ: Авиокомпаније Британије и САД траже тестирање на летовима

Foto: Tanjug/AP

Izvršni direktori britanskih i američkih aviokompanija naveli su u pismu upućenom saobraćajnim zvaničnicima su da bi obe vlade trebalo da uspostave testiranje putnika u vazdušnom saobraćaju, prenosi Rojters.

"Verujemo da u odsustvu vakcine, testiranje putnika u vazduhoplovstvu pruža najbolju i najefikasniju odbranu na frontu bore protiv korone", navodi se u pismu.

Oni su pozvali vlade da do kraja meseca uspostave probno testiranje na letovima između Njujorka i Londona, "kako bi se prikupili dokazi i podaci iz stvarnog sveta".

Američka međunarodna putovanja pala su za 87 odsto tokom pandemije korona virusa, koja je pogodila i avio-industriju.

Američko Ministarstvo saobraćaja saopštilo je da je spremno da podrži siguran nastavak međunarodnih letova između SAD i Evrope.

U toku su razgovori između savezne vlade, međunarodnih partnera i zainteresovanih strana u industriji o tim pitanjima, saopšteno je.

Predstavnik vlade Velike Britanije odbio je da komentariše predlog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)