KRIZA AVIO-KOMPANIJA: IziDŽet zatvara baze u Velikoj Britaniji

Tanjug

17. 08. 2020. u 17:45

BRITANSKA avio-kompanija Izi Džet potvrdila je danas da će zatvoriti tri baze u Velikoj Britaniji, što znači gašenje do 670 radnih mesta, pošto pandemija korona virusa i dalje pritiska turističku industriju, prenosi Rojters.

КРИЗА АВИО-КОМПАНИЈА: ИзиЏет затвара базе у Великој Британији

Foto: Tanjug/AP

Izi Džet je u maju saopštio da će morati da sreže 4.500 radnih mesta u Evropi, kako bi se kompanija pripremila za manje tržište putne industrije usled pandemije, a taj proces započinje zatvaranjem baza na aerodromima London Stensted, London Sautend i Njukasl.

Perspektive ove avio-kompanije su se pogoršale prošle nedelje kada se Francuska pridružila Španiji na britanskoj karantinskoj isti, što je mnoge Bitance odvratilo od putovanja na te dve vrlo popularne destinacije i poljuljalo nade IziDžeta u avgustovski oporavak.

U pomenutim britanskim bazama radi do 670 pilota, kabinskog i zemaljskog osoblja i mnogi od njih će izgubiti posao. Oni će se biti deo paketa od oko 1.900 radnih mesta u Britaniji čije je gašenje IziDžet najavio u maju, a u okviru ukupnog ukidanja 4.500 radnih pozicija u Evropi.

Portparolka kompanije je izjavila da će u Velikoj Britaniji verovatno biti izgubljeno manje od 1.900 radnih mesta zbog sporazuma o skraćenom radnom vremenu i sezonskih ugovora, baznih transfera i neplaćenih odsustva. Pored toga, otpuštanja će biti manja i zbog dobrovoljnih odlazaka radnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)