ZBOG NAVODNOG TERORIZMA: Uhapšen lik iz "Hotela Ruanda"

Tanjug

31. 08. 2020. u 16:39

VLASTI Ruande, pod optužbom za terorizam, uhapsile su Pola Rusesabadžinu, koji je u filmu "Hotel ruanda" predstavljen kao heroj koje je spasao više od 1.200 ljudi od genocida u toj zemlji 1994, saopštila je danas policija.

ЗБОГ НАВОДНОГ ТЕРОРИЗМА: Ухапшен лик из Хотела Руанда

Foto Depositphotos

Rusesabadžina, poznat kao kritičar predsednika Pola Kagamea, od 1996. godine živi van Ruande, pa nije poznati u kojoj je zemlji uhapšen, prenosi AP.

On je izveden pred novinare na pres konferenciji u glavnom gradu Ruande, Kigaliju, sa lisicama na rukama i maskom na licu.

U saopštenju policije se navodi da je uhapšen zahvaljujući međunarodnoj saradnji pod sumnjom da je "finansijer, lider, sponzor i član nasilnih naoružanih ekstremističkih terorističkih organizacija, među kojima je i Pokret za demokratske promene Ruande, koji deluje sa razlicitih lokacija u regionu i svetu".

Policija dodaje da je raspisala međunarodnu poternicu za Rusesabadžinom kako bi odgovarao za ozbiljne zločine, uključujući terorizam, paljenje, kidnapovanje i ubistvo protiv nenaoružanih nevinih civila na teritoriji Ruande.

Rusesabadžina, koji je živeo u Belgiji i američkoj državi Teksas, ranije je negirao optužbe da finansijski podržava pobunjenike u Runadi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!