DOGOVORIO SAM SE SA PUTINOM... Lukašenko: Rusija će osigurati bezbednost Belorusije ako bude potrebe

Novosti onlajn

subota, 15. 08. 2020. u 19:31

ДОГОВОРИО САМ СЕ СА ПУТИНОМ... Лукашенко: Русија ће осигурати безбедност Белорусије ако буде потребе

Foto: EPA

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom dogovorio o pružanju pomoći u slučaju da to bude bilo potrebno.

- Kada je reč o vojnoj komponenti, Belorusija sa Ruskom Federacijom već ima postojeći dogovor u okviru Savezne države Rusije i Belorusije i ODKB. Ovi momenti potpadaju pod taj dogovor. Stoga sam i danas dugo razgovarao sa predsednikom Rusije o aktuelnoj situaciji. Moram reći da sam fasiniran koliko je on upućen u to šta se događa - rekao je on.

- Dogovorio sam se sa Putinom da pri prvoj našoj molbi Rusija pruži sveobuhvatnu pomoć kako bi se osigurala bezbednost Belorusije - dodao je.

U osvrtu na proteste radnika u Belorusiji, Lukašenko je rekao da se radi o „zabadanju noža u leđa vlasti“.

- Kakav je to pristup? Predsednik, Vlada, svi se mi mučimo kako bismo osigurali makar neku platu sebi. Firme rade, pružamo neverovatnu pomoć. I šta? Nož u leđa? - upitao je Lukašenko.

Rekao je i da smatra da svi oni koji protestuju ni ne treba više da rade u fabrikama.

- Pazite, imamo previše radnika u našim fabrikama, neka odu ti ljudi. Tim ljudima ne treba da bude osigurano mesto više u fabrikama - zaključio je.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

Prellee

15.08.2020. 19:57

Nabavka tecnog plina od US je shvacena kao slabost Lukasenka.Odmah su mu podmetnuli obojenu revoluciju. Vrag odnio salu, pruzis prst, on trazi ruku.Dobro je uradio sto je otisao kod Putina, on mu jedino moze pomoci da ga ne objese ili ne vuku po ulici kao Gadafija.To bi se na Zapadu prikazalo kao uspjesna transformacija rezima u demokratiju.

Sale

16.08.2020. 08:23

@Prellee - Pun pogodak. Janukovića su smakli i zamalo ubili samo dva dana nakon što je potpisao dogovor sa EU. U jednoj ruci medenjak, u drugoj nož spreman da ga zariju u leđa.

deki

16.08.2020. 13:04

@Sale - To čak nije ni taktika "štap i šargarepa", nego je to kao kad su nekad poklanjali indijancima ćebad, a ćebad sva bila u bacilima kolere, pa su tako poklonima ubijali indijance u severnoj americi.

bager

16.08.2020. 15:16

,,te sto vrse obustavu rada i politicke strajkove,,izbaciti iz firmi,ustanova,,po potrebi zatvoriti firmu ,fabriku svi na tanko materijalno,,ili minimalnu socijalnu pomoc,,,,,zabraniti im rad u drzavnim ustanovama i to dozivotno,,,,ako im se ne svidja u rodjenoj zemlji ,pravac kod onih sto ih savetuju,tj zapad,,ili primeniti Napoleonov zakon,,izgon iz zemlje na dugogodisnji period,neka uzivaju u demokratiji zapada

Sinisa

18.08.2020. 17:04

Pa sta onda Srbija toliko čeka i moli članstvo u EU kad je toliko losa demokracija i zapad ! I svi ljudi koji rade vani nek se vrate u Srbiju ! Kad toliko ne valja !?