"EMIREJTS" PLAĆA I SAHRANU: Borba velikih avio-kompanija za putnike u vreme korona krize ulazi u šok-fazu

V.N.

09. 08. 2020. u 00:19

I DOK Sindikat vazduhoplovne industrije i Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj (IATA) prognoziraju da se avionski saobraćaj neće oporaviti do posle 2024. godine, kompanija "Emirejts" je izašla sa neočekivanom politikom sa ciljem da povrati posao.

ЕМИРЕЈТС ПЛАЋА И САХРАНУ: Борба великих авио-компанија за путнике у време корона кризе улази у шок-фазу

Foto Tanjug AP

Državna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata sa sedištem u Dubaiju sada nudi putnicima svojevrsnu "sigurnosnu mrežu", poručujući kupcima da će, ukoliko dobiju virus korona tokom putovanja, avio-kompanija pokriti sve troškove vezane za medicinsko lečenje, karantin hotela, pa čak i njihovu sahranu u slučaju smrti.

Ova neočekivana mera stiže u trenutku kada "Emirejts" očekuje da će smanjiti čak 9.000 radnih mesta u narednim nedeljama.
Predsedavajući "Emirejts grupe" šeik Ahmed bin Sid Al Maktum opisao je da ova mera može pružiti putnicima neku sigurnost tokom izuzetno nepredvidivih vremena da je letenje na daleke destinacije i dalje bezbedno - piše na veb-sajtu kompanije.
- Znamo da ljudi čeznu za letenjem pošto se granice širom sveta postepeno ponovo otvaraju, ali oni traže fleksibilnost i uverenja ukoliko se nešto nepredviđeno dogodi tokom putovanja - rekao je.
Na veb-stranici kompanije "Emirejts" od prošle nedelje stoji:
- Putnici "Emirejtsa" mogu leteti sa punim poverenjem, jer će avio-kompanija pokriti troškove lečenja do 150.000 evra i troškove karantina od 100 evra dnevno tokom 14 dana, ukoliko im se dijagnostikuje kovid 19 ili nešto nepredviđeno dogodi tokom putovanja - rekao je.
Iz avio-kompanije su rekli da će polisa ostati na snazi do kraja oktobra, a važi do mesec dana od početka putovanja putnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)