MASKA RAZLOG I ZA UBISTVO: Serija napada u Francuskoj zbog odbijanja nošenja zaštite na licu

Goran Čvorović

sreda, 05. 08. 2020. u 11:12

МАСКА РАЗЛОГ И ЗА УБИСТВО: Серија напада у Француској због одбијања ношења заштите на лицу

AP Photo

NAORUŽANI palicama za bejzbol, napadači mirno ulaze u perionicu veša.

Poslednji zatvara vrata, a onda se sva četvorica ustremljuju na radnika za pultom. Izvlače ga nasred radnje i počinju besomučno da ga udaraju, dvojica palicama, druga dvojica rukama. Posle dvadesetak sekundi odlaze praćeni pogledima uplašenih posmatrača.

Ovu scenu snimila je kamera perionice u mestu Soazi su Monmoransi u oblasti Val d'Oaz, dvadesetak kilometara severno od Pariza. Razlog za napad je svađa zbog - nenošenja maske!
Napadnuti radnik, star 44 godine, kasnije je ispričao šta se dogodilo. Prema njegovom svedočenju, jedan od napadača je u nedelju po podne ušao u perionicu i odbio da stavi masku. Nošenje maske u zatvorenim prostorima na javnim mestima u Francuskoj je, inače, obavezno, dok je cirkulacija virusa u ovom delu zemlje naročito visoka.
Došlo je do rasprave, čovek bez maske je izašao, ali se ubrzo vratio s trojicom "pomagača". Radnik je dobio 11 udaraca, ostao je da leži nepomičan, bez svesti, s mnogobrojnim povredama i potresom mozga. Hitna pomoć ga je prevezla u bolnicu. Posle svega, ima šest kopči na glavi, ne čuje dobro na jedno uho i oslabio mu je vid. Podneo je tužbu. Imajući u vidu način na koji je napadnut, ističe da je u pitanju pokušaj ubistva.
Prethodno je u Bajoneu, na krajnjem jugozapadu Francuske, vozač gradskog autobusa star 59 godina, početkom jula, posle pet dana kome, preminuo od zadatih udaraca u napadu u kom su učestvovale takođe četiri osobe, odbijajući da stave masku. Dvojica glavnih aktera, stari 22 i 23 godine, rizikuju doživotnu robiju.
Pre nekoliko dana, maloletnik je u Orleanu pretukao vozača autobusa iz istog razloga, zbog odbijanja da stavi masku, i protiv njega je podignuta optužnica.

POTRAGA ZA NAPADAČIMA

ISTRAGA povodom agresije u perionici je u toku. Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen je saopštio da su snimci zbog surovosti "nepodnošljivi za gledanje" i da policija traži počinioce ovog stravičnog napada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

bager

05.08.2020. 11:32

Nije radnik perionice nego klijent,,samousluzna perionica,,jedan od napdaca je uhapsen jos nocas,,svi su afrikanci poreklom,i napadaci i zrtva

Metodije

06.09.2020. 08:50

Ово је само последица низа текстова на интернету којима се негира пандемија, баца се сумња на неку "светску закулису" која има своје пипке широм света. Текстови су често поткрепљени изјавама неких људи, наводно научника из разних земаља, који дају разне статистике о смртности, а све има за циљ да изазове неверицу у кризне штабове медицинс. стручњака. У свему што се сервира преко Интенета има се утисак да долази баш из кругова политичко криминалних група којима одговара да у хаосу лове у мутном и зато на све то треба реаговати здраворзумски и схватити да толики број заржених људи на тако великом простору не може бити никаква глума.