MASKA RAZLOG I ZA UBISTVO: Serija napada u Francuskoj zbog odbijanja nošenja zaštite na licu

NAORUŽANI palicama za bejzbol, napadači mirno ulaze u perionicu veša.

МАСКА РАЗЛОГ И ЗА УБИСТВО: Серија напада у Француској због одбијања ношења заштите на лицу

AP Photo

Poslednji zatvara vrata, a onda se sva četvorica ustremljuju na radnika za pultom. Izvlače ga nasred radnje i počinju besomučno da ga udaraju, dvojica palicama, druga dvojica rukama. Posle dvadesetak sekundi odlaze praćeni pogledima uplašenih posmatrača.

Ovu scenu snimila je kamera perionice u mestu Soazi su Monmoransi u oblasti Val d'Oaz, dvadesetak kilometara severno od Pariza. Razlog za napad je svađa zbog - nenošenja maske!
Napadnuti radnik, star 44 godine, kasnije je ispričao šta se dogodilo. Prema njegovom svedočenju, jedan od napadača je u nedelju po podne ušao u perionicu i odbio da stavi masku. Nošenje maske u zatvorenim prostorima na javnim mestima u Francuskoj je, inače, obavezno, dok je cirkulacija virusa u ovom delu zemlje naročito visoka.
Došlo je do rasprave, čovek bez maske je izašao, ali se ubrzo vratio s trojicom "pomagača". Radnik je dobio 11 udaraca, ostao je da leži nepomičan, bez svesti, s mnogobrojnim povredama i potresom mozga. Hitna pomoć ga je prevezla u bolnicu. Posle svega, ima šest kopči na glavi, ne čuje dobro na jedno uho i oslabio mu je vid. Podneo je tužbu. Imajući u vidu način na koji je napadnut, ističe da je u pitanju pokušaj ubistva.
Prethodno je u Bajoneu, na krajnjem jugozapadu Francuske, vozač gradskog autobusa star 59 godina, početkom jula, posle pet dana kome, preminuo od zadatih udaraca u napadu u kom su učestvovale takođe četiri osobe, odbijajući da stave masku. Dvojica glavnih aktera, stari 22 i 23 godine, rizikuju doživotnu robiju.
Pre nekoliko dana, maloletnik je u Orleanu pretukao vozača autobusa iz istog razloga, zbog odbijanja da stavi masku, i protiv njega je podignuta optužnica.

POTRAGA ZA NAPADAČIMA

ISTRAGA povodom agresije u perionici je u toku. Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen je saopštio da su snimci zbog surovosti "nepodnošljivi za gledanje" i da policija traži počinioce ovog stravičnog napada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!