KADIROV POZVAO POMPEA DA GA POSETI: Odgovorio na nove američke sankcije

Tanjug

21. 07. 2020. u 16:32

REAGUJUĆI na nove sankcije koje je američki Stejt department uveo protiv njega zbog navodnih kršenja ljudskih prava u Čečeniji, lider te ruske republike Ramzan Kadirov pozvao je državnog sekretara SAD Majka Pompea u svoje rodno selo na razgovor o tome ko zapravo krši ljudska prava.

КАДИРОВ ПОЗВАО ПОМПЕА ДА ГА ПОСЕТИ: Одговорио на нове америчке санкције

Foto: EPA

- Kao što znate, uvršten sam na još jednu listu ljudi pod sankcijama. Očigledno, Amerikanci ih imaju mnogo. Toliko sam se uplašio da sam se vratio u svoje rodno selo Benoj. Pompeo, dođi ovamo, ovde je veoma lepo. Da vidimo ko krši koja prava - izjavio je Kadirov za javni medijski servis u Čečeniji, a prenosi Tass.

Odluku o uvođenju novih, viznih sankcija protiv Kadirova, Stejt department je saopštio juče, a doneta je u skladu sa zakonom koji omogućava izricanje zabrane ulaska u SAD stranim državljanima koje američke vlasti smatraju odgovornim za kršenje ljudskih prava.

Osim Kadirova, sankcijama su obuhvaćene njegova supruga i dve ćerke.

Kako navodi Tass, Kadirov je sankcije nazvao bezuspešnim pokušajem unošenja razdora u njegovu porodicu, i pozvao zvaničnike Stejt departmenta da dođu u Čečeniju i sami se uvere u stepen podrške koju on uživa među tamošnjim stanovništvom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!