AP: Da li Tramp zna šta bi sa drugim mandatom?

Tanjug

16. 07. 2020. u 14:00

PREDSEDNIK SAD Donald Tramp nepokolebljivo želi da osvoji još jedan mandat u Beloj kući, ali je manje jasno šta namerava da uradi s tim mandatom, piše danas AP.

АП: Да ли Трамп зна шта би са другим мандатом?

Foto: Tanjug-AP

Manje od četiri meseca uoči predsedničkih izbora, Tramp je fokusiran na to kako da pobedi, a ne kako da upravlja državom.

Do sada nije izneo političke predloge koji nude konkretna rešenja za brojne probleme sa kojima se danas suočavaju Amerikanci, ali zato ne oskudeva u svojim napadima na glavnog rivala Džo Bajdena, konstatuje se u članku AP.

Ni promena glavnog menadžera Trampove kampanje ne ukazuje da će se Tramp nadalje više baviti artikulisanjem svojih političkih planova nego slanjem političkih poruka.

-Lako je biti u kampanji kada u državi nemate krizu s kakvom se danas suočavaju SAD - epidemiju korona virusa i ekonomske probleme. Sada je mnogo teže dati argumentovano obećenje za naredne četiri godine.

Ono na čemu se zasniva kampanja jeste ideja da je Tramp osnažio i unapredio američku ekonomiju pre pandemije korona virusa i da je on prava osoba da je ponovo vrati na zdrave osnove.

Ali, da bi ubedio glasače u svoje ideje, potrebno je da se Tramp više fokusira na poruke kojima će ubediti Amerikance da mu ponovo ukažu poverenje, nego na slanje poruka sa distopijskom i često kataklizmičnom slikom nacije na čijem bi se čelu našao Džo Bajden, zaključuje se u tekstu AP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024