AMERIČKI MEDIJI: Tramp traži sastanak s Putinom

Novosti online

15. 07. 2020. u 20:34

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Трамп тражи састанак с Путином

Donald Tramp i Vladimir Putin

Američki predsednik Donald Tramp želi sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom pre američkih izbora u novembru 2020. godine, piše "Tajms", pozivajući se na neimenovane izvore.

Najverovatnije, sastanak bi se mogao održati 15. septembra u Njujorku, na marginama sednice Generalne skupštine UN.

U članku se navodi da je državni sekretar SAD Majk Pompeo tokom sastanka sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovov potvrdio Trampovu želju.

MIP Rusije je saopštio da je tokom tih razgovora bilo reči o pripremama sastanka lidera pet država-stalnih članova SB UN koju je inicirao predsednik Vladimir Putin.

Podsetimo, rokovi i mesta održavanja samita lidera „nuklearne petorke“ su za sada nepoznati. Putin ga je inicirao za Svetskom forumu sećanja na žrtve Holokausta u januaru. Ideju su podržale Velika Britanija, Kina, SAD i Francuska.

Kako piše "Komersant“, Putin bi ove godine mogao da učestvuje na sednici Generalne skupštine UN. Poslednji put je govorio na njoj 2015. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

sMILE

16.07.2020. 08:35

Najpametnije što bi Tramp mogao da uradi je samit sa Rusijom, potpisivanje nekoliko strateških sporazuma, sporazum o partnerstvu u rešavanju svetskih kriza, ekonomskih sporazuma i da objavi kraj hladnog rata i početak nove ere u američko-ruskim odnosima. Izbio bi glavni adut demokratama koje će ga svakako za to optužiti i glat pobedio na izborima. Obični Amerikanci poštuju Putina i podržali bi to partnerstvo.