MASOVNA PUCNJAVA U AKVAPARKU: Masakr u Americi kod Detroita

Novosti onlajn

16. 06. 2024. u 07:28

NAORUŽANI muškarac juče je oko 17 sati po lokalnom vremenu ispalio oko 30 hitaca iz poluautomatskog gloka kalibra 9 milimetara u Bruklands plaza splaš parku ouklands u Ročester hilsu, u saveznoj državi Mičigen.

МАСОВНА ПУЦЊАВА У АКВАПАРКУ: Масакр у Америци код Детроита

Foto: Profimedia

Više od 10 ljudi, uključujući decu, ranjeno je u masovnoj pucnjavi u vodenom parku u blizini Detroita u subotu uveče, rekla je policija okarakterisavši incident nasumičnom pucnjavom. Osumnjičeni je još bio na slobodi kasno u subotu, ali je policija rekla kako veruje da je steran u ćošak u obližnjoj kući. Na mestu događaja je pronađen pištolj, saopštila je policija.

Napadač je pištolj punio nekoliko puta, rekao je na konferenciji za novinare šerif okruga Ouklend Majkl Bušar.

Nije bilo odmah jasno je li bilo smrtno stradalih, rekla je policija, koja je prvobitno izvestila da je pet ljudi ubijeno. Ročester hils se nalazi na oko 50 kilometara severno od Detroita. Susedna zajednica Oksford ttaunšip takođe u okrugu Ouklend, bila je poprište masovne pucnjave u školi 2021. u kojoj je tada 15-godišnji učenik Itan Kramli ubio četiri učenika i ranio šest drugih učenika i nastavnika u srednjoj školi Oksford. "Ovo je udarac za nas ovde", rekao je Bušar. "Prošli smo kroz toliko tragedija. Čak i ne shvatamo u potpunosti šta se dogodilo u Oksfordu", dodao je.

Guvernerka Mičigena Grečen Vitmer rekla je na platformi Iks kako joj se ''srce slomilo'' kada je saznala za pucnjavu.

(Večernji list)

BONUS VIDEO:

NUKLEARNE VEŽBE: Ruske snage vežbaju elektronsko lansiranje raketa tokom nestrateških vežbi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!