ČIME MOGU UKRAJINCI U KONTRAOFANZIVU? Ruski izvori – Trenutno tamo VSU nema mnogo tehnike, samo pešadija

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

25. 05. 2024. u 20:00

NAPADAČKA operacija Oružanih snaga Rusije na severu Harkovske oblasti izazvala je ozbiljnu konfuziju ne samo u komandi Oružanih snaga Ukrajine, već i među zapadnim partnerima Kijeva.

ЧИМЕ МОГУ УКРАЈИНЦИ У КОНТРАОФАНЗИВУ? Руски извори – Тренутно тамо ВСУ нема много технике, само пешадија

Foto MO Ukrajine

Istovremeno, mnogi stručnjaci su napredovanje ruske vojske u ovom pravcu nazvali najbržim, ne računajući događaje na početku rata.

U međuvremenu, danas iz Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine i Kijeva kažu da je situacija, iako je i dalje teška, većinom pod kontrolom.

Zauzvrat, Donjecka Narodna Republika smatra da ukrajinske trupe možda spremaju protivofanzivu u pravcu Harkova. Ovo mišljenje je na Prvom kanalu izneo Igor Kimakovski, savetnik šefa DNR.

Prema rečima zvaničnika, nedavno su Oružane snage Ukrajine prebacile nekoliko brigada iz dela Donjecke Republike koji je pod njihovom kontrolom u pravcu Harkova. Istovremeno je primetio da su ovi drugi toliko „otrcani“ da se više ne mogu nazvati motorizovanom pešadijom (motostreljačka). Jedina raspoloživa oprema u ovim jedinicama su kamioni za prevoz vojnika. Dakle, kako je rekao Kimakovski, to su verovatnije pešadijske brigade.

Vredi podsetiti da su na samom početku napadne operacije ruske vojske u Harkovskoj oblasti, neki stručnjaci izneli stav da komande Oružanih snaga Rusije takvim manevrom imaju nameru da izvuku deo ukrajinskih snaga iz DNR, gde se, posle pada avdejevskog utvrđenog područja, nastavlja rusko zauzimanje teritorije republike. Ako je to zaista tako, onda na osnovu gore navedene izjave možemo zaključiti da je plan bio uspešan.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)