POMNO VAS PRATIMO: Iran zapretio - Ova zemlja bi mogla biti sledeća meta

Novosti online

14. 04. 2024. u 09:11

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanjahu obećao je da će njegova zemlja ostvariti pobedu nakon što je vojska saopštila da je oborila skoro sve od više od 300 dronova i projektila koje je lansirao Iran u oštroj eskalaciji sukoba na Bliskom istoku.

ПОМНО ВАС ПРАТИМО: Иран запретио - Ова земља би могла бити следећа мета

Foto: profimedia

Napad Teherana kasno sinoć, pokrenut nakon izraelskog vazdušnog napada na kompleks iranske ambasade u Damasku 1. aprila u kojem su ubijeni oficiri elitnog Korpusa garde Islamske revolucije, povećao je pretnju šireg regionalnog sukoba.

Iran se oslanja na napade saveznika u regionu na izraelske i američke mete kako bi pokazao podršku palestinskoj militantnoj grupi Hamas u ratu u Gazi, koja ne pokazuje znake popuštanja uprkos brojnim naporima posredovanja.

- Presreli smo, odbili, zajedno ćemo pobediti - objavio je Netanjahu na društvenoj mreži Iks.

Foto: profimedia

Izraelski zvaničnik: Sledi značajan odgovor

Izraelska vojska saopštila je da su njene oružane snage oborile više od 99 odsto iranskih dronova i projektila i da razgovaraju o daljim opcijama. Izraelska televizija Kanal 12 citirala je neimenovanog izraelskog zvaničnika koji je rekao da će biti "značajnog odgovora" na napad.

Iran je upozorio da će u tom slučaju odgovor biti još jači nego večeras i upozorio Vašington da će, u slučaju njegove podrške Izraelu, mete biti američke baze u regionu.

Foto: profimedia

Rat u Gazi, koji je počeo napadom Hamasa na Izrael 7. oktobra, pojačao je tenzije u regionu, proširivši se na frontove sa Libanom i Sirijom. i privlačenje vatre dugog dometa na izraelske ciljeve čak iz Jemena i Iraka. Iranska novinska agencija Fars citirala je izvor koji je rekao da Teheran pomno prati Jordan, koji bi mogao da postane sledeća meta u slučaju bilo kakvih poteza podrške Izraelu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave