AMERIČKI GENERAL: Rusija testira severnokorejske rakete u ratu u Ukrajini

Tanjug

07. 04. 2024. u 13:08

KOMANDANT američke vojske za region Pacifika Čarls Flin izjavio je da to što Rusija koristi severnokorejske projektile u napadima na Ukrajinu daje Pjongjangu retku priliku da testira svoje oružje u borbi i možda izvuče lekcije koje bi mogle da poboljšaju njihov učinak.

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ: Русија тестира севернокорејске ракете у рату у Украјини

Foto: EPA

- Ne pamtim da je Severna Koreja imala laboratoriju na bojnom polju, kakvu im Rusi omogućavaju u Ukrajini - rekao je Flin tokom posete garnizonu američke vojske Hamfris u blizini Seula, prenosi Blumberg.

On je dodao da to Severnoj Koreji daje priliku da dobije dragocene informacije o tehničkim pitanjima, procedurama i samoj municiji, dodajući da SAD pažljivo prate kako se to odvija.

Flin je istakao da će SAD uskoro rasporediti raketne sisteme srednjeg dometa u regionu Indo-Pacifika, ali nije naveo više detalja.

SAD, Južna Koreja i drugi optužili su Severnu Koreju da je Rusiji poslala svoje najnovije nuklearne balističke rakete koje je lako sakriti, brzo rasporediti i teško oboriti, a prema informacijama koje su ponudile SAD, reč je o ''Hvasong-11'', širokoj klasi balističkih projektila kratkog dometa koji mogu pouzdano da pogode ciljeve sa visokim stepenom preciznosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)