RUSI PRVI PUT UPOTREBILI OVO ORUŽJE U UKRAJINI: Uništene rakete „storm šedou“

Novosti online

07. 04. 2024. u 12:06

U ZONI specijalne operacije prvi put je korišćen pomorski PVO sistem Pancir-M, rekao je Oleg Rjazancev, generalni direktor holding kompanije „Sistemi visoke preciznosti“.

РУСИ ПРВИ ПУТ УПОТРЕБИЛИ ОВО ОРУЖЈЕ У УКРАЈИНИ: Уништене ракете „сторм шедоу“

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Brod je, dok je bio na borbenom dežurstvu, pogodio je rakete storm šedou, odnosno već se može govoriti o prvoj uspešnoj upotrebi serijskog kompleksa Pancir-M - rekao je sagovornik, prenosi RIA Novosti.

Prema podacima iz otvorenih izvora, trenutno je jedini brod Crnomorske flote koji ima sistem „pancir M“ mali raketni brod „Ciklon“ projekta 22800.

U zoni odgovornosti Crnomorske flote, ukrajinske trupe su više puta pokušavale da upotrebe krstareće rakete „storm šedou“ za gađanje ciljeva na Krimu.

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

"Storm šedou" je stelt krstareća raketa iz vazduha koja se lansira iz aviona. Domet uništenja je od 250 do 560 kilometara, u zavisnosti od modifikacije. Zajednički su ga razvile Francuska i Velika Britanija

Porasla proizvodnja raketa sistema „iskander M“

Značajno je povećana proizvodnja raketa za sistem „iskander M“ u okviru specijalne vojne operacije, izjavio je generalni projektant Projektnog mašinskog biroa (deo „Sistema visoke preciznosti“) Valerij Kašin.

- Rakete se proizvode u mnogo većim količinama nego prethodnih godina - istakao je Kašin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe