BITKA ZA ČASOV JAR: Jurišne jedinice ruske vojske ušle u predgrađe (MAPA/VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

02. 04. 2024. u 17:25

JURIŠNE grupe ruskih trupa nastavljaju da se probijaju do Časov Jara, a u ponedeljak uveče su se pojavile informacije da su uspele da zauzmu nekoliko položaja na dominantnim kotama u blizini grada i tako krenu napred.

БИТКА ЗА ЧАСОВ ЈАР: Јуришне јединице руске војске ушле у предграђе (МАПА/ВИДЕО)

Foto MO Rusije

Ovo izveštavaju ruski izvori.

Prema poslednjim podacima, do periferije Časova Jara nije ostalo više od 600 metara, ruske jedinice su značajno proširile zonu kontrole, izbacivši ukrajinske oružane snage iz utvrđenog područja u šumskom pojasu sa istočne periferije od listopadne šume do prirodnog rezervata Stupki-Golubovskie 2. Ukrajinske jedinice pružaju žestok otpor, ima dosta FPV-dronova u upotrebi, uključujući i noćnu. Ipak, Rusi nastavljaju da napreduju, napadi se već vrše po prvim kućama mikrookruga Kanal, gde su ukrajinske jedinice stacionirale posade sa protivoklopnim raketama i snajperiste.

Ilustracija telegram rybar

Pošto su izgubljena brojna uporišta i ključni položaji između Časov Jara i Bogdanovke, Oružane snage Ukrajine počele su da grade odbranu direktno među stambenim zgradama mikrookruga Kanal. Prema obaveštajnim podacima, odbrambene linije se grade među stambenim naseljima, osmatračnice se nalaze u stambenim zgradama u ulicama Gorbatov i Zelenaja. Zabeleženo je prebacivanje rezervi iz Konstantinovke.

Prema rečima ruskih boraca na prvoj liniji, ukrajinska vojska namerava da pretvori Časov Jar u drugi Bahmut, barem je posmatrana odbrambena taktika slična Bakhmutu. U ovom trenutku ruske trupe su se približile mikrooblasti Kanal, ostatak grada se nalazi iza kanala Severni Donjec – Donbas, gde je izgrađena nova odbrambena linija. Komanda Oružanih snaga Ukrajine namerava da od Časov Jara napravi još jednu „tvrđavu“.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusij i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?