"NEMA NIŠTA NEDOSTIŽNO ZA RUSKO ORUŽJE" Gavrilov: Rusija u Ukrajini razbila brojne mitove o Zapadu

Novosti online

02. 04. 2024. u 08:52

MOSKVA je tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini naučila mnoge lekcije i razbila brojne mitove o nadmoći zapadnih vojnih standarda, rekao je šef ruske delegacije na pregovorima u Beču o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja Konstantin Gavrilov.

НЕМА НИШТА НЕДОСТИЖНО ЗА РУСКО ОРУЖЈЕ Гаврилов: Русија у Украјини разбила бројне митове о Западу

Foto MO Rusije

- Čitavom svetu je postalo jasno da to što Oružane snage Ukrajine koriste zapadno oružje i navodno napredne NATO metode planiranja operacija ne može da obezbedi nadmoć na bojnom polju - rekao je Gavrilov.

Diplomata je dodao da danas na bojnom polju ne postoji ništa jedinstveno i nedostižno za rusko oružje.

- U mnogim slučajevima čak i sovjetska tehnika po svojim borbenim karakteristikama prevazilazi zapadne modele. Jasna potvrda toga su američki tenkovi 'abrams', britanski 'čelendžer' i nemački 'leopard' koji gore na bojnom polju, kao i pad akcija njihovih proizvođača - pojasnio je Gavrilov.

On je takođe istakao da ruski odbrambenoindustrijski kompleks ne samo da se prilagodio radu u uslovima žestokog sankcionog pritiska, nego je i višestruko povećao svoje kapacitete u pojedinim oblastima.

- Naša vojna tehnika se odlično pokazala u zoni specijalne operacije. Posade tenkova T-90M 'proriv' uništavaju uporišta protivnika sa udaljenosti od skoro deset kilometara - zaključio je ruski diplomata.

Četvrtog aprila se navršava 75 godina od osnivanja NATO-a.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo