RUSIJA NAORUŽAVA CRNOMORSKU FLOTU: Stižu još tri broda

Novosti online

02. 04. 2024. u 12:49

CRNOMORSKA flota će ove godine dobiti tri broda projekta Karakurt, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na sednici vojnog vrha zemlje.

РУСИЈА НАОРУЖАВА ЦРНОМОРСКУ ФЛОТУ: Стижу још три брода

Foto: Profimedia

- Da bismo povećali borbeni potencijal Ratne mornarice, nastavljamo da je opremamo preciznim oružjem velikog dometa. Posebno, malim nosačima raketa tipa Karakurt. Glavni brod ove serije, Ciklon, predat je Crnomorskoj floti i uspešno izvršava postavljene zadatke. Do kraja godine Zelenodoljska fabrika A. M. Gorkog trebalo bi da isporuči mornarima još tri takva broda - rekao je Šojgu.

Prema njegovim rečima, fabrika se bavi i serijskom proizvodnjom patrolnih brodova projekta 22160. U završnoj je fazi izgradnja petog od njih, "Viktora Velikog" za Crnomorsku flotu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo