ŠEF UKRAJINSKE DIPLOMATIJE ZAKUKAO: Dajte nam prokleti „patriot“, gubimo svoje položaje

Novosti online

26. 03. 2024. u 08:13

MINISTAR spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba izjavio je da Oružane snage Ukrajine gube svoje položaje, jer ruska avijacija upotrebljava vođene bombe i pozvao je Zapad da Kijevu obezbedi sisteme „patriot“.

ШЕФ УКРАЈИНСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ ЗАКУКАО: Дајте нам проклети „патриот“, губимо своје положаје

Foto Tanjug/AP

- Kada ukrajinske trupe gube svoje položaje, hajde da pogledamo zašto... To je zato što je Rusija počela masovno da koristi modernizovane avionske vođene bombe - rekao je Kuleba u intervjuu za „Politiko“.

Istovremeno, on je napomenuo da je jedini način na koji se može izboriti sa ruskim vazdušnim bombama „obaranje aviona koji nose ove bombe“. Kuleba je takođe još jednom zahtevao od Zapada da Kijevu obezbedi PVO sisteme.

- Dajte nam prokleti „patriot“ - rekao je on.

Ranije je televizija „Si-En-En“ javila da Rusija „sravnjuje sa zemljom“ položaje ukrajinskih oružanih snaga i menja balans na liniji fronta uz pomoć avionskih bombi FAB-1500 od jedne i po tone.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!