PUTIN O VEŠTAČKOJ INTELIGENCIJI: Ne verujem u smak sveta zbog njenog razvoja

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

06. 03. 2024. u 23:00

RAZVOJ veštačke inteligencije ne može se zaustaviti, ali on neće dovesti do kraja sveta i ere mašina koje će upravljati ljudima, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa učesnicima Svetskog omladinskog festivala.

ПУТИН О ВЕШТАЧКОЈ ИНТЕЛИГЕНЦИЈИ: Не верујем у смак света због њеног развоја

Foto AP

-Upotreba veštačke inteligencije ne može se zaustaviti, to je očigledna stvar. Nisam sklon da se slažem sa onima koji ovde vide nekakav smak sveta, koji vide da će nastupiti tačka bez povratka kada čovečanstvo neće moći da se vrati na to da živimo u svetu čoveka, da će nastupiti neka druga era u životu čovečanstva, era mašina koje će upravljati ljudima, rekao je predsednik.

On je napomenuo da danas „sve zavisi od nas“.

Putin je priznao da bi veštačka inteligencija mogla da „nanese nepopravljivu štetu“ ako izmakne kontroli. Međutim, on je izrazio uverenje da će, kada čovečanstvo shvati stvarne opasnosti ove tehnologije, „sazreti vreme za sporazume“, „kao što su se svojevremeno stekli uslovi za sporazume u oblasti neširenja nuklearnog naoružanja i kontrole nad tim oružjem“, objasnio je ruski lider.

-Ali apsolutno je tačno da ćemo o tome morati da se dogovorimo na međunarodnom nivou. Čini mi se da će prevladati zdrav razum i da ćemo moći da se dogovorimo. Ali nemoguće je zaustaviti razvoj tehnologije. Zaključak je da moramo biti ispred, naglasio je Putin.

Svetski festival mladih održava se od 1. do 7. marta na ruskoj saveznoj teritoriji Sirijus ukazom predsednika Rusije Vladimira Putina.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!