ZAHAROVA KATEGORIČNA: Makron nije svestan ni šta sam govori, kamoli njegovi potčinjeni...

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

27. 02. 2024. u 15:56

IZGLEDA da predsednik Francuske nije svestan ni onoga što govore njegovi potčinjeni, ali ni onoga što sam govori, ukazala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući izjave Emanuela Makrona o mogućnosti slanja NATO trupa u Ukrajinu.

ЗАХАРОВА КАТЕГОРИЧНА: Макрон није свестан ни шта сам говори, камоли његови потчињени...

FOTO: AP/Tanjug

- Pre samo mesec dana francuski ministar spoljnih poslova je odlučno demantovao činjenice o umešanosti Pariza i učešću francuskih plaćenika na strani kijevskog režima protiv Rusije. Konkretne činjenice nazvao je "grubom ruskom propagandom" - navela je Zaharova na Telegramu.

Podsetila je Makrona da je Francuska u vreme Drugog svetskog rata sarađivala sa nacističkom Nemačkom i upitala da li se, po ugledu na taj neslavni istorijski momenat, sprema da danas sarađuje sa neonacistima.

- Aprila 1945. godine Berlin je branila francuska SS divizija 'Šarlemanj' (Karlo Veliki) i niz drugih. Branili su i sam firerov bunker. Oni su među poslednjima koji su u Trećem rajhu odlikovani nacističkim ordenom Viteškog krsta Gvozdenog krsta - napisala je ona.

Francuski esesovci iz "Šarlemanja" su, kako je podsetila, bili poslednji branioci Rajhstaga i kancelarije Rajha.

- Emanuele, da li ste odlučili da organizujete diviziju 'Šarlemanj 2' za odbranu bunkera Zelenskog' - upitala je.

Predsednik Francuske je ranije rekao da, iako nije postignut konsenzus o slanju vojnika evropskih zemalja na front u Ukrajini, ništa ne treba isključiti. Saveznici Ukrajine će, kako je rekao, stvoriti koaliciju za isporuku raketa srednjeg i dugog dometa Kijevu.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!