"OPOZICIJA ĆE ZAUZETI DEO ZEMLJE, PROGLASITI VLAST, DOVESTI NATO TRUPE" Lukašenko o paklenom planu na dan izbora, uz poruku - "Neće proći"

Марија Стевановић
Marija Stevanović

25. 02. 2024. u 11:14

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko saopštio je da će se kandidovati na sledećim predsedničkim izborima 2025. godine.

ОПОЗИЦИЈА ЋЕ ЗАУЗЕТИ ДЕО ЗЕМЉЕ, ПРОГЛАСИТИ ВЛАСТ, ДОВЕСТИ НАТО ТРУПЕ Лукашенко о пакленом плану на дан избора, уз поруку - Неће проћи

FOTO: EPA

- Kandidovaću se… Recite im (opoziciji) da ću se kandidovati. Što situacija bude bila teža, oni će aktivnije potresati naše društvo - rekao je Lukašenko, odgovarajući na pitanje novinara na biračkom mestu nakon glasanja na izborima za beloruski parlament i lokalna veća.

Beloruski lider je istakao da protivnici vlasti neće moći da sprovedu nijednu od varijanata za njeno rušenje.

- Nijedna njihova opcija, čak i najradikalnija, neće proći u Belorusiji. Glasanje se završava, jeste li videli neke sukobe, pokušaje sukoba, nerede, kao što je bilo ranije? Niste videli? I nećete videti! Mi znamo da izvučemo zaključke iz naših prethodnih grešaka. Stoga, nemaju čemu da se nadaju - konstatovao je on.

On je dodao da nigde u svetu nema tako otvorenih i fer izbora kao u Belorusiji i napomenuo da Belorusi najvećim delom veruju vlastima.

Prema njegovim rečima, beloruska opozicija planira da zauzme deo zemlje i tamo uvede trupe NATO-a. Što se tiče plana zauzimanja, kako tamo kažu, Kobrinskog okruga (region u Belorusiji) ili Malorita (grad u Belorusiji). Pa, Malorita je u blizini, Kobrin je daleko od granice. Ali pominjani su ovi gradovi. Žele da zauzmu parče zemlje, proglase vlast, svi će priznati tu vlast, vlast će se obratiti NATO-u, biće uvedene trupe - objasnio je Lukašenko.

U Belorusiji se održavaju izbori za poslanike donjeg doma parlamenta i lokalnih veća.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

U iščekivanju Asanža

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

DOTLE DOŠLO! Evo od koga je Novak Đoković zatražio teniski savet (FOTO)