"JA SAM PONOSNI POLITIČKI DISIDENT" Tramp: Izbori u novembru su sudnji dan

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

25. 02. 2024. u 00:53

BIVŠI predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas tokom govora pred konzervativnim aktivistima u blizini Vašingtona da će predsednički izbori u SAD u novembru biti "sudnji dan" za pojedine predstavnike aktuelne vlasti i proglasio sebe "ponosnim političkim disidentom".

ЈА САМ ПОНОСНИ ПОЛИТИЧКИ ДИСИДЕНТ Трамп: Избори у новембру су судњи дан

Foto: Profimedia

Govoreći na ''Konzervativnoj političkoj akcionoj konferenciji'' na dan republikanskih primarnih izbora u Južnoj Karolini, Tramp je najavio ''apokaliptičnu viziju budućnosti'' ako predsednik SAD Džozef Bajden osvoji drugi mandat, preneo je AP.    

- Za vredne Amerikance, 5. novembar će biti naš novi dan oslobođenja. Ali za lažove, varalice, prevarante, cenzore i smutljivce koji su zauzeli našu vladu, to će biti sudnji dan - rekao je on uz gromoglasne aplauze.     

On se, takođe, predstavio kao "ponosni politički disident" nekoliko dana nakon što se uporedio sa ruskim opozicionarom Aleksejem Navaljnim, koji je umro u zatvoru.   

- Danas stojim pred vama samo kao vaš prošli i nadamo se budući predsednik, ali kao ponosni politički disident. Ja sam disident - rekao je Tramp okupljenima.

Očekuje se da će bivši predsednik pobediti svog poslednjeg republikanskog rivala na primarnim izborima Niki Hejli u Južnoj Karolini, saveznoj državi u kojoj je bila guvernerka tokom dva mandata, navodi AP.

Dok je Hejli obećala da će ostati u trci do "super utorka" sledećeg meseca, kada će glasati više od 10 država, Trampov izborni štab se nada da će on uspeti da se domogne nominacije za kandidata republikanaca u martu.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!