DOBRE VESTI ZA ZELENSKOG: Britanija odrešila kesu, skoro 300 miliona evra za proizvodnju artiljerije?

Srna

24. 02. 2024. u 12:17

VELIKA Britanija se obavezala da će uložiti gotovo 250 miliona funti /oko 293 miliona evra/ u proizvodnju artiljerijskih granata za Ukrajinu na drugu godišnjicu ruske specijalne vojne operacije, piše "Ivning standard"

ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА ЗЕЛЕНСКОГ: Британија одрешила кесу, скоро 300 милиона евра за производњу артиљерије?

Foto Tanjug/AP

Artiljerija je bila ključni faktor u otporu Ukrajine, a paket od 245 miliona funti koji je objavljen danas ima za cilj da popuni kijevske rezerve artiljerijske municije.

Britanski ministar odbrane Grant Šaps rekao je da ukrajinska "postojana odlučnost i otpornost" nastavlja da "inspiriše svet".

On je dodao da Ukrajina ne može da pobedi u ovoj borbi bez podrške međunarodne zajednice.

- Zato nastavljamo da činimo ono što je potrebno da osiguramo da Ukrajina može da nastavi da se bori ka pobedi - rekao je Šaps.

On je naveo da će gotovo četvrt milijarde funti vredna sredstva iz Velike Britanije povećati ukrajinske zalihe artiljerijske municije, dok Kraljevsko vazduhoplovstvo završava dalju isporuku naprednih raketa za uništavanje tenkova.

- Zajedno ćemo obezbediti neuspeh ruskog predsednika i pobedu demokratije, međunarodnog poretka zasnovanog na pravilima i ukrajinskog naroda - rekao je Šaps.

U četvrtak, 22. februara, objavljeno je da je Velika Britanija isporučila još 200 protivtenkovskih projektila "Brimston" Ukrajini.

Druga vojna oprema koju je obezbedila Velika Britanija uključuje tenkove "Čelendžer 2" i rakete dugog dometa "Storm šedou", dok britanske snage obučavaju ukrajinske vojnike u Britaniji, a Vlada nastavlja da pruža humanitarnu pomoć.

BONUS VIDEO: "JEDINO MESTO GDE SE MOŽEMO OPUSTITI": Porodice u Gazi predah od rata traže na morskoj obali

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)