BIŠVI PREDSEDNIK MOLDAVIJE UPOZRAVA: Akutelne vlasti odlučile da stanu na stranu Amerike protiv Rusije

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

11. 02. 2024. u 19:47

AKTUELNE vlasti Moldavije odlučile su da stanu na stranu Sjedinjenih Država u konfrontaciji sa Rusijom, tako da nisu u stanju da brane nacionalne interese, izjavio je bivši predsednik Igor Dodon televiziji Sinema 1.

БИШВИ ПРЕДСЕДНИК МОЛДАВИЈЕ УПОЗРАВА: Акутелне власти одлучиле да стану на страну Америке против Русије

Foto: AP Photo/Roveliu Buga/Jutjub/One Man Wolf Pack

- Sadašnja vlada je odlučila da stane na strani Amerike protiv Rusije. Sadašnji rukovodioci Moldavije su odgajani u "plastenicima" Stejt departmenta i Soroša. I njihov mandat će se završiti i svi će negde pobeći: u MMF, Svetsku banku, Beč, Sjedinjene Države i tako dalje - rekao je on.

Političar je trenutna dešavanja nazvao velikom tragedijom za Moldaviju, jer se na taj način krše nacionalni interesi zemlje.

- Ako osoba koja rukovodi, ne vezuje svoju budućnost i budućnost svoje dece sa ovom zemljom, onda nikada neće polaziti od nacionalnog interesa. U Moldaviji na vlasti moraju biti pravi patrioti i državnici - zaključio je Dodon.

Odnosi Moskve i Kišinjeva počeli su da se pogoršavaju nakon što je Maja Sandu, koja se drži proevropske linije, krajem 2020. godine postala predsednica republike.

Kako je primetio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, Moldavija želi da pređe u tabor neprijatelja Rusije. Moskva je pozvala Kišinjev da se vodi interesima svojih građana.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)