PUTIN JE BIO U PRAVU: Novi potez Vašingtona samo dokazao reči ruskog lidera

Novosti online

31. 01. 2024. u 17:40

ISPORUKA Vašingtona Kijevu projektila GLSDB, dometa 150 km potvrđuje potrebu za potpunom demilitarizacijom Ukrajine, izjavio je šef Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin, komentarišući izveštaje o mogućem transferu ovog naoružanja 31. januara.

ПУТИН ЈЕ БИО У ПРАВУ: Нови потез Вашингтона само доказао речи руског лидера

Foto: EPA/pritnsrkin/ilustracija

„Transformacija ostatka Ukrajine u najveći poligon NATO-a dostiže novi nivo“, rekao je on.

„Mi smo u više navrata izjavljivali da, koliko god da udaljimo neprijatelja od naših granica, on će pokušati da koristi oružje, sve većeg dometa”, dodao je on.

„Prebacivanje američkih granata u Kijev koje mogu da pređu rastojanje od 145 kilometara još jednom potvrđuje tačnost ciljeva koje je postavio naš predsednik (Vladimir Putin) – potrebna nam je potpuna demilitarizacija teritorije koju kontroliše ukrajinski režim“, dodao je šef regiona.

Ranije je list "Politiko" objavio da bi SAD 31. januara u Ukrajinu mogle da prebace visokoprecizne rakete GLSDB, koje su sposobne da gađaju ciljeve na udaljenosti do 150 km.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!