NETANJAHU ZAPRETIO: Izrael mora da uradi jednu stvar kako bi osvetio preminule borce

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

27. 01. 2024. u 20:53

IZRAELSKI premijer Benjanim Netanjahu odao je danas poštu izraelskim vojnicima koji su pali u Pojasu Gaze ove nedelje i poručio da Izrael mora da postigne sve ciljeve rata u znak sećanja na njihovu žrtvu - da uništi Hamas, vrati sve taoce kući i osigura da Gaza više ne predstavljaju pretnju za Izrael.

НЕТАЊАХУ ЗАПРЕТИО: Израел мора да уради једну ствар како би осветио преминуле борце

Foto: Profimedia

Ukazujući da je danas Međunarodni dan sećanja na Holokaust, Netanjahu je rekao da Izrael nikada neće zaboraviti masakre, zverstva i otmice koje počinio Hamas 7. oktobra i "nikada neće oprostiti ono što su monstrumi iz Hamasa uradili našim sinovima i kćerima", prenosi Tajms of Izrael.

- Ne postoji alternativa potpunoj pobedi - poručio je tokom svog obraćanja izraelski premijer i ocenio da je "nečuveno" što je Južna Afrika otišla u Hag i, kako je rekao, "lažno optužila" Izrael za genocid nad Palestincima u Gazi, jer je Hamas taj koji želi da sprovede genocid nad Izraelom i jevrejskim narodom.

Netanjahu je kritikovao Međunarodni sud pravde u Hagu zbog toga što nije po kratkom postupku odbacio tužbu za genocid protiv Izraela.

- Sama spremnost suda da sasluša ovu tužbu dokazuje da mnogi u svetu nisu ništa naučili iz Holokausta. Ali mi jesmo i naučili smo glavnu lekciju da se moramo sami braniti. Izrael mora da bude jak i odlučan da uzvrati. Niko nam to neće oduzeti - rekao je Netanjahu.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona