"TO BI BILA OBJAVA RATA": Stiglo dramatično upozorenje Londonu iz Moskve

Novosti online

12. 01. 2024. u 14:40

ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev upozorio je London da bi raspoređivanje britanskog vojnog kontingenta u Ukrajini značilo objavu rata Rusiji.

ТО БИ БИЛА ОБЈАВА РАТА: Стигло драматично упозорење Лондону из Москве

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Medvedev se oglasio povodom vesti da je britanski premijer Riši Sunak doputovao u posetu Kijevu kako bi potpisao „istorijski sporazum u sferi bezbednosti“.

- Kako bi zapadna javnost reagovala na to da se britanska delegacija u centru Kijevu nađe na udaru kasetne municije, kao što je bio slučaj sa civilima u našem Belgorodu? Nadam se da naši večiti neprijatelji, drski Britanci shvataju da će raspoređivanje njihovog zvaničnog vojnog kontingenta u Ukrajini značiti objavu rata našoj zemlji - napisao je Medvedev na Telegramu.

Ranije je Rojters saopštio da će London i Kijev potpisati „istorijski“ sporazum o saradnji u sferi bezbednosti, a Velika Britanija će takođe povećati vojno finansiranje Ukrajine.

EPA/ALEXANDER ASTAFYEV / SPUTNIK

Podsećamo, Oružane snage Ukrajine su 30. decembra 2023. godine granatirale centar Belgoroda, koristeći dve rakete sa kasetnom municijom i granate ispaljene iz višecevnih raketnih lansera češke proizvodnje.

Poginulo je 25 ljudi, uključujući petoro dece, dok je više od 100 civila ranjeno, a oštećeno je na desetine stambenih i civilnih objekata. Dan kasnije ruska vojska je saopštila da su kao odgovor na to izvedeni napadi na vojne objekte Ukrajine, između ostalog u Harkovu, i da je nanela značajne gubitke ukrajinskoj strani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)