ZELENSKI UPOZORIO: Ove četiri zemlje su sledeća meta Rusije

Novosti online

11. 01. 2024. u 13:30

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski upozorio je da bi četiri zemlje mogle biti u opasnosti ako Ukrajina padne.

ЗЕЛЕНСКИ УПОЗОРИО: Ове четири земље су следећа мета Русије

Foto AP

U snimku koji je objavio savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Antona Geraščenka, Zelenski je rekao da bi četiri baltičke zemlje mogle da budu sledeća meta ruskog predsednika Vladimira Putina.

- Sledeće mogu da budu Litvanija, Letonija, Estonija, Moldavija. I to je sigurno ako ne izdržimo.

Zelenski je juče iznenada otputovao u Litvaniju, a narednih dana trebalo bi da poseti Letoniju i Estoniju. On je u Litvaniji zahvalio na novoodobrenom paketu pomoći Ukrajini i podsetio da je Rusija već pretila nekim zemljama u poslednjih nekoliko meseci.

- Nedavno smo čuli da su počeli da pričaju o Finskoj, počeli su da govore o nezavisnosti Uzbekistana i tako dalje. Putin neće stati dok ga mi kolektivno ne zaustavimo - rekao je Zelenski.

Putin je zapretio Finskoj da će biti problema ako uđe u NATO, a posle Finske bi u NATO trebalo da uđe i Švedska, koja je takođe nedavno upozoravala svoje građane na povećan rizik od rata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (9)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!