JUŽNOKOREJSKI ŠEF BEZBEDNJAKA POTVRDIO: Ćerka lidera Severne Koreje najverovatnije novi naslednik

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

04. 01. 2024. u 09:27

KANDIDAT za direktora južnokorejske obaveštajne agencije Čo Tae Jong izjavio je danas da kćerku severnokorejskog lidera Kim Džong Una, Džu Ae vidi kao najverovatniju njegovu naslednicu.

ЈУЖНОКОРЕЈСКИ ШЕФ БЕЗБЕДЊАКА ПОТВРДИО: Ћерка лидера Северне Кореје највероватније нови наследник

Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Džu Ae, za koju se veruje da je rođena 2013. godine, došla je u centar pažnje posle 18. novembra 2022, kada ju je otac doveo na mesto lansiranja interkontinentalne balističke rakete Hvasong-17 tokom njenog prvog javnog nastupa, preneo je Jonhap.

Od tada su njene javne aktivnosti bile usredsređene na vojne događaje.

Severnokorejski državni mediji su počeli da zovu Džu Ae Kimova "poštovana" kćerka, umesto kao do tada njegova voljena ili najomiljenija ćerka, podstičući nagađanja da se ona priprema da bude Kimova naslednica.

- Na osnovu analiza njenih javnih aktivnosti i nivoa poštovanja od trenutka njenog javnog pojavljivanja, čini se da će Kim Džu Ae najverovatnije biti naslednica - rekao je Tae Jong.

Ipak, on je rekao da NIS ostavlja otvorene sve mogućnosti kada je reč o sukcesiji na vlasti u Severnoj Koreji jer je sadašnji lider Severne Koreje još uvek mlad i očigledno nema zdravstvenih problema, a ima i druge rođake koji bi ga mogli naslediti.

NIS je ranije saopštio da je "prerano" govoriti da li bi Džu Ae mogla biti naslednica Kim Džong Una jer je Severna Koreja patrijarhalno društvo u kome dominiraju muškarci.

Čo je rekao i da se veruje da Kim ima još jedno dete čiji je pol nepoznat.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE -  Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić