"POČINIOCI ĆE BITI KAŽNJENI ZA OVAJ GNUSNI ČIN": Raisi poslao snažnu poruku nakon teroristikog napada

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

03. 01. 2024. u 17:31

PREDSEDNIK Irana Ebrahim Raisi rekao je danas da će počinioci terorističog napada u Kermanu biti kažnjeni, nakon dve eksplozije u kojoj je poginulo najmanje 103 ljudi, a ranjeno 188, na obeležavanju četvrte godišnjice ubistva generala elitnih jedinca Kuds, Kasema Solejmanija.

ПОЧИНИОЦИ ЋЕ БИТИ КАЖЊЕНИ ЗА ОВАЈ ГНУСНИ ЧИН: Раиси послао снажну поруку након терористиког напада

Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi/Printscreen/

Raisi traži od vlasti da što pre preduzmu potrebne mere za ublažavanje patnje žrtava i lečenje ranjenika, prenela je IRNA.

Raisi je oštro osudio teroristički napad u vreme obeležavanja smrti Kasema Solejmanija i izrazio saučešće porodicama žrtava.

On je zahtevao da se što pre pronađu počinicoci i nalogodavci terorističkog akta.

- Ovo je još jedan antiiranski zločin, a počinioci terora i zla, stvorili su stravično mučeništvo učesnika ceremonije odavanja pošte Solejmaniju. Među njima ima i žene i dece - poručio je Raisi.

On je rekao da "moli sve pokrajinske vlasti da što pre preduzmu potrebne mere za olakšavanje patnje povređenih i zbrinjavanje povređenih".

- Nesumnjivo je da će počinioci i vođe ovog kukavnog čina uskoro biti identifikovani i za svoj gnusni čin biti kažnjeni. Neprijatelji nacije treba da znaju da takve akcije nikada ne mogu izazvati poremećaj u čvrstoj odlučnosti iranske nacije u odbrani islamskih ideala - istakao je Raisi.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)