AMERIČKI VOJNI EKSPERT: “Ruski Su-35s opasni protivnik savremenim lovcima SAD”

Novosti online

21. 12. 2023. u 19:55

U SAD je ruski višenamenski lovac Su-35S prepoznat kao konkurent američkim lovcima, uključujući čak i F-35. Peter Suciu, kolumnista The National Interest, piše o tome.

АМЕРИЧКИ ВОЈНИ ЕКСПЕРТ: “Руски Су-35с опасни противник савременим ловцима САД”

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Ruski lovac Su-35S je dalji razvoj lovca Su-27, u stvari, to je modernizovani sovjetski avion Flanker koji je pretrpeo neke izmene, kaže američki stručnjak. Napravljen je za izvoznu prodaju, ali je osvojio svoje mesto u Vazdušno-kosmičkim snagama Rusije, ušao je u službu 2014. godine. Danas se Su-35S pozicionira kao „pouzdani protivnik“ savremenih američkih lovaca, iako je razvijen kao odgovor na F-16.

-Ovaj lovac generacije 4++, koji je NATO označio Flanker-E, pokazao se kao veoma pouzdan protivnik savremenih američkih aviona, uključujući F-15 Eagle, F/A-18 Super Hornet, pa čak i F-35 Lightning II, piše izdanje.

Prema rečima ovog stručnjaka, ruski lovac je veoma manevarski i ima motore sa kontrolom vektora potiska. Osim toga, sposoban je da razvije nadzvučnu brzinu bez dopunskog sagorevanja, a to su već znaci lovca pete generacije. Konstruisan za nadmoć u vazduhu, Su-35S je sposoban da nosi „veliku količinu oružja“ na 12 podvesnih tačaka, uključujući i za napade po objektima dejstva na površini.

Generalno, prema Suciu, ruski Su-35S je „veoma dobar” lovac koji može da se takmiči sa savremenim zapadnim avionima, ali su američki ipak bolji.

(Peter Suciu/TV Forum)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu