IMA POGINULIH: Ukrajinska vojska granatirala humanitarni punkt u Hersonskoj oblasti

Novosti onlajn

16. 12. 2023. u 15:06

UKRAJINSKA vojska je izvršila raketni napad „hajmarsima“ na naselje Nova Majačka u Hersonskoj oblasti, u kome se dostavlja humanitarna pomoć, poginula su dva civila, dvoje je civila ranjeno, kao i nekoliko vojnika, saopštio je gubernator tog regiona Vladimir Saljdo.

ИМА ПОГИНУЛИХ: Украјинска војска гранатирала хуманитарни пункт у Херсонској области

FOTO: AP/Tanjug

„Nakon neuspeha u jučerašnjem pokušaju da izvrše masovni raketni napad, danas su Kijevski teroristi raketama granatirali Novu majačku. Većinu raketa je PVO oborila, jedan 'hajmars' je stigao do zemlje i eksplodirao tokom isporuke humanitarne pomoći. Ubijeno je dvoje civila, ranjeno dvoje, kao i vojska koja je pomagala u istovaru“, navodi se u saopštenju.

Saljdo je dodao da se ranjenima pruža medicinska pomoć i da se operativne službe nalaze na licu mesta.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

"OTISAK" Arno Gujon u podkastu "Novosti" o srpskoj dijaspori i Kosmetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024