OGLASIO SE KREMLJ O NAVALJNOM: Svako mešanje neprihvatljivo, uključujući i američko

Tanjug

12. 12. 2023. u 11:21

KREMLj nema ni nameru, a ni mogućnost da prati služenje zatvorske kazne opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ОГЛАСИО СЕ КРЕМЉ О НАВАЉНОМ: Свако мешање неприхватљиво, укључујући и америчко

Foto AP

- Ne, nemamo ni nameru, a ni mogućnost da pratimo sudbinu zatvorenika i proces njegovog boravka u nadležnim institucijama - rekao je Peskov na konferenciji za novinare, prenela je RIA Novosti.

Komentarišući izjave Vašingtona o zabrinutosti zbog sudbine Navaljnog, Peskov je rekao da je on pred sudom proglašen krivim i da je svako mešanje neprihvatljivo, uključujući i američko.

- Radi se o zatvoreniku koji je proglašen krivim i služi kaznu. Smatramo da je bilo čija intervencija, uključujući i SAD, neprihvatljiva - rekao je Peskov.

Prethodno je portparol Stejt departmenta Metju Miler izrazio zabrinutost za sudbinu Navaljnog i rekao da je to preneto ruskoj vladi.

Peskov je istakao da ruska vlada nije upoznata sa takvim izveštajima.

- Možda je to preneto preko Ministarstva spoljnih poslova, ne znam - dodao je Peskov.

Saradnici Navaljnog su u ponedeljak saopštili da šest dana već nemaju nikakvu informaciju o njemu, niti da znaju gde se nalazi.

Iz kaznene kolonije u regionu Vladimir, gde Navaljni služi kaznu od 30 godina zatvora, rekli su da on više nije na njihovom spisku zatvorenika.

BONUS VIDEO: ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)