"UKRAJINSKI REŽIM POPUT NARKOMANA NA SAMRTI..." Iz Rusije zagrmeli - Koliko god oružja Zelenski izmoli od Amerike, Rusija će ga samleti

Novosti online

12. 12. 2023. u 09:33

BEZ obzira na to koliko oružja ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izmoli tokom posete Sjedinjenim Američkim Državama, ruska vojska će sve uništiti ili će ga ukrajinska napustiti, izjavio je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski.

УКРАЈИНСКИ РЕЖИМ ПОПУТ НАРКОМАНА НА САМРТИ... Из Русије загрмели - Колико год оружја Зеленски измоли од Америке, Русија ће га самлети

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

- Ukrajinski režim, poput narkomana na samrti, danas preživljava isključivo zahvaljujući zapadnoj finansijskoj pomoći, koja se u velikoj meri odmah pokrade. I od snabdevanja oružja, koje nema značajnijeg uticaja na bojnom polju - pojasnio je.

To je postalo jasno i vodećim zapadnim vojnim ekspertima, ukazao je Poljanski na sednici Saveta bezbednosti.

Vojna pomoć Ukrajini je u stvari komercijalni projekat od kojeg koristi imaju SAD, objasnio je on i podsetio da i sami američki zvaničnici to priznaju i govore da zahvaljujući nastaloj situaciji doživljavaju procvat, dobijaju nova radna mesta, povećavaju poreske prihode.

Poslato oružje ni na koji način neće uticati na ispunjenje ciljeva Specijalne vojne operacije, istakao je Poljanski siguran da će ovoj priči sasvim sigurno doći kraj koji se neće svideti štićenicima režima Zelenskog.

- Kome isporučujete oružje, ako je sve manje Ukrajinaca spremno da pogine za antinarodni režim Zelenskog - upitao je Poljanski svoje zapadne kolege.

Danas je za ogromnu većinu stanovnika Ukrajine očigledno da bi primena Minskih sporazuma bila najbolje rešenje za Ukrajinu, koje bi, uz ponašanje demokratskog društva, omogućilo očuvanje međuetničkog mira i teritorijalnog integriteta, istakao je Poljanski.

Rusija u ovoj priči koja, kako kaže, podseća na američki ratni film, nije loš lik – u njoj je više od pet miliona građana Ukrajine našlo utočište od početka rata u Donbasu, dodaje Poljanski.

- A Ukrajincima postaje sve očiglednije da su godinama obmanjivani, da im je Rusija i sve rusko predstavljano kao neprijatelj, dok je njihov neprijatelj, zapravo, unutrašnji i ubrzano gura zemlju, i to onu koja je bila u najpovoljnijem ekonomskom i finansijskom položaju od svih postsovjetskih republika, do potpunog kolapsa i ekonomskog i političkog bankrota - pojasnio je ruski diplomata.

Ukrajinskog predsednika ruski zvaničnici često nazivaju diktatorom, a kako to ne bi šokiralo širu javnost, Poljanski je obrazložio, rekavši da pored progona jedine kanonske pravoslavne crkve u Ukrajini i svega ruskog, Zelenski progoni svakog ko slobodno misli, koristi ruske medije, ili čak samo ruski jezik, premda je njegov status sadržan u Ustavu Ukrajine.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu