"NEMOJTE DA GINETE ZA SINVARA" Netanijahu: Predaja desetine Hamasovih teorista je početak kraja Hamasa

Tanjug

10. 12. 2023. u 19:03

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da se u proteklih nekoliko dana "desetine Hamasovih terorista" predalo izraelskim snagama, što, kako je ocenio, predstavlja "početak kraja Hamasa".

НЕМОЈТЕ ДА ГИНЕТЕ ЗА СИНВАРА Нетанијаху: Предаја десетине Хамасових теориста је почетак краја Хамаса

Foto: Profimedia

- Proteklih dana desetine Hamasovih terorista predalo se našim snagama. Položili su oružje i predali se našim hrabrim borcima - rekao je Netanijahu u video obraćanju, a prenosi Tajms of Izrael. 

On je naveo da to što su se Hamasovi borci predali izraelskim snagama pokazuje neuspeh Hamasa i njegove borbe protiv Izraela.  

- Biće potrebno još vremena, rat je i dalje u punoj snazi, ali ovo je početak kraja Hamasa. Kažem teroristima Hamasa: Gotovo je. Nemojte da ginete za (lidera Hamasa Jahju) Sinvara. Predajte se - sada - rekao je Netanijahu. 

Savetnik za nacionalnu bezbednost Izraela Cahi Hanegbi ranije je kazao da Izrael "nema drugu opciju nego da eliminiše" Hamas i ubije lidera te organizacije Jahju Sinvara. 

On je odbacio pisanje medija da je administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena zatražila od Izraela da do kraja godine okonča vojne operacije u Pojasu Gaze.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)