NETANJAHU PORUČIO RODBINI OTETIH: Trenutno nema mogućnosti da se preostali taoci vrate kućama

Tanjug

06. 12. 2023. u 00:20

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da "trenutno ne postoji mogućnost" da se taoci koje palestinska militantna grupa Hamas i dalje drži u Gazi "vrate kući".

НЕТАНЈАХУ ПОРУЧИО РОДБИНИ ОТЕТИХ: Тренутно нема могућности да се преостали таоци врате кућама

Foto: Printskrin

On se danas sastao sa porodicama talaca koje je prethodno Hamas oslobodio, a kako prenosi Rojters, nekoliko članova porodica koji su prisustvovali sastanku su, kako prenosi Rojters, ogorčeno kritikovali izraelsku vladu.

Jedna neimenovana bivša žena talac, čiji je suprug i dalje u zarobljeništvu, optužila je Netanjahua da mu je važnija politika od preostalih 138 talaca.

-Videla sam 85-godišnjeg Ariju Zalmanoviča kako umire preda mnom. I vi na to nemate ništa da kažete, da želite da srušite režim Hamasa? - rekla je ona.

Dani Miran, čijeg sina Omrija su pripadnici Hamasa uzeli kao taoca 7. oktobra zajedno sa oko 240 drugih Izraelaca i stranaca, rekao je da je osećao da sastanak "vređa njegovu inteligenciju" i da je izašao usred sastanka.

-Neću ulaziti u detalje o čemu se razgovaralo na sastanku, ali ceo ovaj nastup je bio ružan, uvredljiv, neuredan. Kažu - uradili smo to i to, ali je lider Hamasa Jahja Sinvar taj koji je vratio naše ljude, a ne oni, rekao je on i istakao da je vlada napravila "farsu" oko pitanja talaca.

Netanjahu je rekao da je čuo priče koje su mu slomile srce, "o seksualnim napadima i slučajevima silovanja, o gladi i žeđi.

Sastanak je održan u trenutku kada su borbe nastavljene u Pojasu Gaze nakon sedmodnevne pauze tokom koje je vraćeno više od 100 talaca iz enklave.

BONUS VIDEO - EKSPLOZIJE ODJEKUJU GAZOM: Zgrade se ruše kao kule od karata - Osveta Izraela je u toku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!