ZAPAD ĆE PRECRTATI ISTORIJU UKRAJINE PRE 2022. GODINE: Zaharova upozorava - Oni to ne vide, kao da ne postoji...

Novosti online

22. 11. 2023. u 09:03

ZAPAD će izbrisati iz istorije Ukrajine sve što se dešavalo pre 2022. godine, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova za radio Sputnjik.

ЗАПАД ЋЕ ПРЕЦРТАТИ ИСТОРИЈУ УКРАЈИНЕ ПРЕ 2022. ГОДИНЕ: Захарова упозорава - Они то не виде, као да не постоји...

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ona je skrenula pažnju na svesno ćutanje zapadnog mejnstrima u danima kada se obeležava 10. godišnjica Majdana u Kijevu.

- Oni to ne vide, kao da ne postoji. A zašto ne postoji? Zato što će situaciju oko Ukrajine sada isključivo posmatrati od 2022. godine. Istorija pre toga ih ne interesuje. Zanimaće ih samo u smislu koncepcije Golodomora ili drugih stvari, povezanih sa prekrajanjem istorije. Tada će se okrenuti istoriji Ukrajine, sve ostalo za njih ne postoji - rekla je Zaharova za radio Sputnjik.

Prema njenim rečima, da bi se shvatila aktuelna dešavanja u Ukrajini, mora se znati predistorija.

- Zapad će učiniti sve da se godine, decenije koje prethode 2022. godini izbrišu. U njihovim interpretacijama neće biti ni prvog Majdana (2004. godina), ni drugog Majdana (2013. g.) - ocenila je ona.

Pre 10 godina, 21. novembra 2013. godine, na majdanu u Kijevu počeli su protesti koji su doveli do državnog udara. Povod za masovne proteste bilo je to što su tadašnje vlasti obustavile potpisivanja sporazuma sa Evropskom unijom.

BONUS VIDEO: OVAKO IZGLEDA KRIMSKI MOST DANAS: Remontovan deo pušten u saobraćaj pre roka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost