UKRAJINSKA PVO U PROBLEMU: Ruski avioni šest puta povećali udare na mete i vreme vazdušnog napada na 3 sata (VIDEO)

P. Z. S. / bulgarianmilitary.com

17. 11. 2023. u 21:23

ZVANIČNICI iz Ukrajine su otkrili značajno povećanje učestalosti vazdušnih udara, šest puta više nego ranije, koje su izvele Vazdušno-kosmičke snage Rusije (VKS).

УКРАЈИНСКА ПВО У ПРОБЛЕМУ: Руски авиони шест пута повећали ударе на мете и време ваздушног напада на 3 сата (ВИДЕО)

Foto: Profimedia


Oni su istakli da su napredne planirajuće bombe, koje udaraju sa povećanom preciznošću, zajedno sa novim strategijama avijacije, produžile trajanje jednog vazdušnog udara iznad Ukrajine na otprilike 3 sata.

Viši oficir Oružanih snaga Ukrajine Jurij Ignat potvrdio je u izveštaju portala „Strana“ da su ove intenzivirane aktivnosti VKS negativno uticale na ekonomiju Ukrajine. Oni su zaustavili ekonomski rast zamrzavanjem poslovanja.

Kako su izvestili ukrajinski mediji, velika previranja ometaju svakodnevne funkcije u različitim sektorima, uključujući transport, fabrike i privatna preduzeća. Ovo pitanje je toliko rasprostranjeno da su mnogi regioni izdali delimična vazdušna upozorenja – dozvoljavajući da se alarmni signali oglasi samo u određenim delovima zemlje, umesto pokrivenosti širom zemlje.

Dokazi o ovim operacijama uključuju slučajeve u kojima ruski avioni provode sate leteći u vazduhu, zamenjujući aktivnu borbu manevrima iz vazduha. Često koriste dopunu goriva tokom leta, metod dizajniran da poboljša performanse pilota i usavrši njihove sposobnosti letenja.

Zvanična evidencija Ministarstva odbrane Ukrajine otkriva da je uzbuna 14. novembra trajala najmanje dva i po sata.

U nedavnom intervjuu, ukrajinski portparol RV I PVO je posebno istakao izazov koji predstavljaju planirajuće bombe iz Rusije. On je naveo da ove bombe izazivaju značajne poremećaje na zemlji, što ih čini neverovatno teškim za neutralizaciju postojećim sistemom protivvazdušne odbrane.


UPOTREBA BOMBI OD 500 KG

Koristeći inovativne tehnike modifikacije, ruske Vazdušno-kosmičke snage su preradile bombe od 500 kilograma, prvobitno stvorene pre sedam decenija, transformišući ih u jedno od najsofisticiranijih oružja na svetu. Ovo oružje novog doba može se pohvaliti poboljšanom preciznošću i proširenim dometom.

Ovo transformisano oružje je avijacijska municija poznata kao FAB-500 M-54.

Renovirane“ bombe su opremljene univerzalnim modulima za planiranje i prilagođavanje leta. Zanimljivo je da internet vrvi od snimaka veštog postavljanja ovih modernizovanih bombi FAB-500 M-54 od strane Su-34.

Trenutno se koristi M54 varijanta FAB-500 – verzija koja se proizvodi od 1954. zahvaljujući napretku sovjetske industrije. Karakteristika ove moćne verzije su njeni jedinstveni balistički uređaji.

Međutim, ažuriranoj verziji, koju koristi Su-34 kao deo FAB-500 UMPC, nedostaju određene karakteristike koje se nalaze u dizajnu osnovnog modela kao što su stabilizatori i vrtložni „generatori“, koji se obično koriste za stvaranje dodatnih protoka vazduha. Ovi tokovi u suštini povećavaju efikasnost repa bombe.

-Novija verzija uključuje kompozitne materijale oblikovane u aerodinamičku kapu. Zahvaljujući ovim materijalima, bomba ima znatno manju radarsku vidljivost, što je čini efikasnijom, rekao je Jurij Ignat u junu ove godine.


RUSKA INVAZIJA NA UKRAJINU 2022

21. februara 2022. pojavile su se optužbe iz Rusije u kojima se tvrdi da je granični objekat pod jurisdikcijom njihove Federalne službe bezbednosti [FSB] desetkovan usled agresivne operacije granatiranja koju su navodno izvele ukrajinske snage. Prema ruskim vlastima, ovaj neočekivani i nasilni upad doveo je do nesrećne smrti pet ukrajinskih boraca.

Ukrajina je, međutim, oštro odbacila umešanost u oba događaja, kategorišući ih kao ništa više od obmanjujućih manevara ili „lažnih zastava“.

U značajnom razvoju istog dana, ruska vlada je formalno priznala samoproglašene entitete DNR i LNR. Ovo priznanje, prema Putinu, nije bilo ograničeno samo na teritorije pod njihovom de fakto kontrolom, već je obuhvatilo čitave ukrajinske oblasti. U nastavku, Putin je komandovao mobilizacijom ruskih vojnih snaga, uključujući tenkove, u pomenute regione.


AGRESIVNA INVAZIJA

U značajnom geopolitičkom razvoju 24. februara 2022, predsednik Rusije Vladimir Putin je komandovao agresivnom vojnom invazijom na Ukrajinu. Ovaj čin agresije izvršile su moćne ruske oružane snage, koje su bile strateški nagomilane duž ukrajinske granice u znaku zloslutne namere.

Ova invazija nije bila nasumičan akt nasilja, već pomno planirana operacija, koju karakterišu precizni vazdušni napadi koji su gađali ključne vojne infrastrukture unutar ukrajinske teritorije. Istovremeno, oklopna divizija tenkova nadošla je sa beloruske granice, dodatno intenzivirajući obim i uticaj ofanzive.

Ruska administracija se do sada uzdržavala od priznavanja tekućeg upada u Ukrajinu kao „rata“. Ovo, uprkos činjenici da događaji koji se odvijaju nose sva obeležja vojnog sukoba. Umesto toga, Kremlj insistira da se to proglasi „specijalnom vojnom operacijom“.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)