"NE SME SE DOZVOLITI RAZDOR U RUSKOM DRUŠTVU" Putin: Situacija u svetu i dalje složena - pojavljuju se novi izazovi

Novosti online

15. 11. 2023. u 12:43

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin ukazao je na značaj borbe protiv pokušaja unošenja razdora u rusko društvo i raspirivanja etničke i verske mržnje.

НЕ СМЕ СЕ ДОЗВОЛИТИ РАЗДОР У РУСКОМ ДРУШТВУ Путин: Ситуација у свету и даље сложена - појављују се нови изазови

FOTO: Tanjug/AP

Ruski lider je uputio čestitku povodom 30. godišnjice Federalne službe za nadzor u sferi komunikacija, informacionih tehnologija i masovnih komunikacija Rusije (Roskomnadzor).

- Situacija u svetu i dalje je složena, zadržavaju se stari i pojavljuju se novi izazovi. U takvim uslovima potrebno je ne samo brzo reagovati na rizike koji se pojavljuju, nego i delovati proaktivno, uvoditi perspektivne pristupe koji će doprineti širokoj primeni naprednih elektronskih tehnologija u oblasti državne uprave, zdravstva, obrazovanja. Naravno, pod posebnom, stalnom kontrolom moraju da budu zadaci suprotstavljanja ekstremističkoj ideologiji, pokušajima da se podeli naše društvo, da se podstakne etnička i verska mržnja - navodi se u telegramu Putina, objavljenom na sajtu Kremlja.

On je podsetio da je fokus „Roskomnadzora“ uvek na ključnim pitanjima informacionog suvereniteta Rusije, stabilnosti i bezbednosti komunikacionih mreža i pouzdanoj zaštiti ličnih podataka građana. Stoga je u aktuelnim uslovima važan odgovoran i koordinisan rad zaposlenih u „Roskomnadzoru“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)