KIJEV IZVEO MOĆAN NAPAD NA KRIM: Ruska PVO i avioni MiG-31 oborili 13 raketa storm šedou i neptun (VIDEO/MAPA)

P. Z. S./rybar.ru

04. 11. 2023. u 22:33 >> 22:49

POSLE dva uzastopna dana tokom koji su ukrajinski dronovi pokušali da izvedu napad na Krimu, pretpostavka je bila, koja se i obistinila, da će posle toga uslediti raketni napad na ciljeve na poluostrvu.

КИЈЕВ ИЗВЕО МОЋАН НАПАД НА КРИМ: Руска ПВО и авиони МиГ-31 оборили 13 ракета сторм шедоу и нептун (ВИДЕО/МАПА)

Foto Press-služba prezidenta Ukrainы


Danas su ukrajinske oružane snage napale Kerč. Oružane snage Ukrajine ispalile su na brodogradilište u gradu Kerču 15 krstarećih raketa, a PVO sistemi oborili 13. Usled pogotka neprijateljske krstareće rakete, oštećen je brod koji se nalazi u fabrici, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Četiri bombardera Su-24M iz Dnjepropetrovske i Zaporoške oblasti lansirala su osam krstarećih raketa Storm šedou/SCALP u pravcu Krima.

Da bi odvukli pažnju i preopteretili sisteme PVO u oblastima Hersona i Zaporožja, lovci MiG-29 i Su-27 su ispalili nekoliko antiradarskih raketa HARM i mamaca AGM-160 MALD.

Dva lovca MiG-31BM poletela su iz Belbeka u presretanje. Ali u isto vreme, Ukrajinci su izveli diverzioni napad na rt Tarhankut protivbrodskom raketom Neptun, koju je oborio MiG severozapadno od poluostrva.

Ilustracija telegram rybar

U isto vreme, osam „Oluja” na ruti kroz Dnjeprorudno i Pologe odletelo je do Azovskog mora, gde je počela da deluje ruska PVO, sistemi S-400 i Pancir-S1. U isto vreme, rakete su manevrisale („zmija“), menjajući svoju rutu i ​​visinu.

Šest Storm šedou oborila je 31. divizija 50 km severno od Krimskog mosta i iznad Kerča. Jedna raketa je oborena direktno iznad fabrike Zaliv. Šrapnel je prethodno naneo štetu na brodu pored pristaništa (iako se na snimcima dostupnim na internetu vidi pogodak na jednoj od radionica). Još jedan je pao u vodu u blizini postrojenja.

Posle nekog vremena, iz iste oblasti su ispaljene još tri „Oluje“, koje su uspešno oborene iznad Berdjanska.

Foto: printskrin Jutjub/ Military TV

Ipak, današnji napad pokazuje kako ukrajinske formacije pokušavaju da menjaju taktiku, preopterećujući protivvazdušnu odbranu i odvlačeći pažnju napadima sa različitih strana. I samo zahvaljujući radu jedinica PVO izbegnute su žrtve.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!