ŠAMAR AMERICI OD PJONGJANGA: U Ukrajini ćete proći kao u Avganistanu

Novosti online

21. 10. 2023. u 10:55

KONFLIKT u Ukrajini, koji podgrevaju SAD trošenjem astronomskim količinama novca na ime podrške Kijevu, postaće za Vašington „drugi Avganistan“, izjavio je ambasador Severne Koreje u Rusiji Sin Hol Čol.

ШАМАР АМЕРИЦИ ОД ПЈОНГЈАНГА: У Украјини ћете проћи као у Авганистану

Foto Tanjug/AP

„Rat SAD u Ukrajini, u koji ulažu astronomske količine novca zarađenog od poreza sopstvenog stanovništva i koji je u suprotnosti sa interesima Evropljana da grade unipolarni svetski poredatk, ući će u istoriju kao drugi Avganistan“, kazao je on a prenosi Korejska centralna novinska agencija (KCNA).

Osvrnuo se i na nedavnu isporuku američkih raketa rekavši da je to dodatno odgodilo mogućnost mirnog rešenja sukoba.

„Cilj isporuka tih raketa je da se nastavi proksi rat koji Amerika vodi u Ukrajini, da se iscrpi i oslabi Evropa kako bi se dodatno potčinila Americi“, naglasio je on.

Severnokorejski ambasador smatra i da će Ukrajina, uprkos uveravanjima Pentagona, ipak koristiti te rakete za napade na teritoriju Ruske Federacije.

Prethodno je predstavnik Saveta za nacionalnu bezbednost SAD Adrijan Votson potvrdila da je Vašington isporučio Kijevu rakete dometa 165 kilometara, a prema navodima američkih medija, reč je od 10 do 20 tih raketa.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)