SAD POTVRDILE: Najmanje 22 Amerikanca stradala u napadima, a još 17 su taoci Hamasa

Tanjug

11. 10. 2023. u 19:41 >> 20:31

SJEDINjENE Američke Države su utvrdile da su najmanje 22 državljana SAD poginula u napadima Hamasa na Izrael, izjavio je danas portparol Stejt departmenta.

САД ПОТВРДИЛЕ: Најмање 22 Американца страдала у нападима, а још 17 су таоци Хамаса

Foto: Jutjub printskrin/The Pavlovic Today

Američka vlada pregovara sa partnerskim zemljama, uključujući Izrael i Egipat, o obezbeđivanju bezbednog prolaza za Amerikance i druge civile iz Pojasa Gaze, prenosi Rojters.

Pozivajući se na neimenovanog visokog američkog zvaničnika, Si-En-En je ranije preneo da Egipat želi da otvori humanitarni koridor za slanje hrane i medicinskih zaliha u Gazu, ali ne želi da otvori svoju granicu kako bi prihvatio civile koji beže.

-Smatramo da je važno da američkim građanima koji su u Gazi bude dozvoljeno da odu i to je pitanje na kojem radimo, rekao je portparol američkog Stejt departmenta Metju Miler.

Američka medijska kuća navodi da su američki civili u Gazi poručili da ne osećaju da je američka vlada u stanju da im pomogne, zbog čega raste pritisak da se uspostavi humanitarni koridor.

17 Amerikanaca nestalo ili su taoci Hamasa

Hamas je rekao da obećava da neće povrediti građane sa dvojnim državljanstvom rekla je Sekretar za štampu Bele kuće Karin Žan-Pjer.

Ona kaže da se 17 američkih državljana i dalje vodi kao nestali, verovatno zato što se drže kao taoci u Gazi. Ovo je prvi put da je Bela kuća dala broj u vezi sa brojem nestalih Amerikanaca. Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi potvrđuje da Hamas drži Amerikance. Izraelski Kanal 12 citira Al-Arabiju koja izveštava da je Egipat dobio uveravanje od Hamasa da neće nauditi taocima sa stranim državljanstvom ili dvojnim državljanstvom.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)